Rusya'da kaybolan helikopterin enkazı bulundu

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Kamçatka'da kaybolan Mi-8 helikopterinin gövdesinin dün bulunduğunu ve helikopterdeki 22 kişiden 17’sinin cesedine ulaşıldığını duyurdu.

Son Güncelleme:

Helikopter, cumartesi günü Rusya'nın Uzak Doğu bölgesindeki volkanik bir yarımada olan Kamçatka'da radardan kaybolmuştu. 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kayıp Mi-8 helikopterinin gövdesinin bulunduğunu duyurdu. Helikopterde bulunan yirmi iki kişiden “on yedi kişinin cesedine ulaşıldığını” belirten Bakanlık, kaza yerinde aramaların bugün de devam edeceğini bildirdi.

Bakanlık sosyal paylaşım sitelerinde, volkanik bir bölgede yapılan arama çalışmalarıyla ilgili olarak, havadaki bir kurtarma helikopterinden yerdeki aracın enkazını gösteren bir video yayınladı. 

Yetkililere göre, helikopteri ve 19 yolcu ile üç kişilik mürettebatı bulmak için bölgede yapılan ilk uçuş, görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle cumartesi günü başarısızlıkla sonuçlandı.

Bir grup kurtarma görevlisi ve iki helikopter acilen volkanik Kamçatka yarımadasındaki kazanın meydana geldiği tahmin edilen bölgeye sevk edildi.

Bu bölgede kazalar yaygındır

Rusya Soruşturma Komitesinin bölgesel şubesi, dün yaptığı açıklamada soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

MI-8 Sovyet yapımı bir askeri helikopterdir. Kamçatka'nın volkanik yarımadası, turistlerin genellikle çok pahalı bir giriş ücreti karşılığında helikopterlerle üzerinden uçmayı sevdikleri muhteşem manzarasıyla ünlüdür. 

Rusya'nın vahşi ve uzak Uzak Doğusunda helikopter ve uçak kazaları nadir değildir. Ağustos 2021'de, içinde 13’ü turist olmak üzere 16 kişinin bulunduğu bir Mi-8 helikopteri, görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle Kamçatka'da bir göle düşmüştü. Kazada sekiz kişi hayatını kaybetmişti. 

Temmuz 2021’de de bir yolcu uçağı 22 yolcu ve altı kişilik mürettebatıyla volkanik yarımadaya inmeye hazırlanırken düşmüş ve kazadan kurtulan olmamıştı.

Sonraki Haber