Rusya koronavirüsün gen haritasını çıkardı

Rusya'da Smorodintsev Grip Araştırma Enstitüsü'deki bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, koronavirüsün (Covid-19) genetik şifresinin tamamen çözüldüğünü açıkladı.

Son Güncelleme:

Rusya Ulusal Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, koronavirüsün (Covid-19) gen haritasının çıkarıldığı ve geçirdiği evrimlerin tespit edildiği ifade edildi. Virüsün gen haritasının çıkarılmasıyla birlikte Rus bilim insanlarının virüse karşı kolay bir şekilde en doğru aşıyı üretebileceği ifade edildi. Rusya Sağlık Bakanlığı basın servisi tarafından yapılan açıklamada ise virüsün gen analizinin tespiti ile birlikte aşı çalışmalarının da hızla devam edeceği duyuruldu.

Rusya haber ajansı TASS'taki habere göre, St. Petersburg kentinde bulunan Smorodintsev Grip Araştırma Enstitüsü'nden bilim insanları, koronavirüsün genetik şifresini çözdüklerini açıkladı. 

Enstitü Müdürü Dr. Dmitriy Lioznov, koronavirüsün yeni bir virüs olmasından dolayı bu virüsün genetik diziliminin tamamen deşifre edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Dr. Lioznov "Bu bilgi bize ilaç ve aşı bulma konusunda yardımcı olacak" dedi.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ 

Koronavirüs semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı koronavirüsleri olduğu biliniyor.

RUSYA, JAPONLARLA TEST CİHAZI GELİŞTİRİYOR

Rusya'da Kovid-19'un tespiti için yeni bir taşınabilir hızlı test cihazının geliştirildiği bilgisini paylaşan Putin, bu cihazın dünyada bir ilk olduğuna dikkat çekerek, Rusya'nın finanse ettiği ve Japon uzmanlarla geliştirilen taşınabilir hızlı Kovid-19 test cihazının nisan ayında üretimine geçilmesi planlanıyor." ifadesini kullanmıştı.  

Ülkedeki doktor ve sağlık çalışanlarının desteklenmesi için gereken tedbirlerin alınmasını isteyen Putin, uzaktan reçetesiz ilaçların alımı konusunda da karar imzaladığını ve sağlık malzemeleri ile ilaç rezervlerinin artırılacağını belirtti. 

Sonraki Haber