Rus basınından Putin iddiası: Türkiye'ye neden gelmiyor?

Rusya’nın Kommersant Gazetesi, Putin’in beklenen Türkiye ziyaretinin, Moskova’nın terör örgütü kabul ettiği Azov taburu mensuplarının Ukrayna’ya verilmesi nedeniyle gerçekleşmediğini yazdı.

Son Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in beklenen Türkiye ziyaretinin neden gerçekleşmediği konusunda Rus basınından flaş bir iddia ortaya atıldı. Kommersant Gazetesi, Azov taburu komutanlarının Ukrayna'ya dönmesini gerekçe gösterdi. Gazetenin Astana'daki Putin-Erdoğan zirvesini izleyen devlet başkanlığı muhabiri Andrey Kolesnikov imzasıyla yayımladığı haberde, Putin’in gerçekleşmeyen Türkiye ziyaretine ilişkin, “Gerçek neden tam olarak o zaman tüm anlaşmaları ihlal eden bu olaydı” iddiasında bulundu.

Türkiye 21 Eylül 2022’de Rusya ile Ukrayna arasında esir takasına aracılık etmiş, bu kapsamda Mariupol’deki çatışmalarda esir düşen Azov taburu komutanları da savaşın sonuna kadar Türkiye’de kalmaları şartıyla Moskova tarafından serbest bırakılmıştı. Ancak 7 Temmuz 2023’de Türkiye’yi ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, 5 Azov komutanını da alarak ülkesine dönmüştü.

Merapi Yanardağı'nda volkanik hareketlilik Cumhurbaşkanı Erdoğan Berlin Olimpiyat Stadı'nda Dünyanın en büyük havai fişeği atıldı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa'da Aliyev'le görüştü İtalya'da şoke eden görüntüler peş peşe geldi Grev öncesi petrol istasyonunda uzun kuyruklar oluştu, kalabalık dışarı taştı