Restoranda skandal not: Masa 1'deki şişkoya ekstra krep...

Belçika'nın Anvers kentinde yeni açılan Carrousel d'Anvers adlı restoranda, garsonun adisyona "Masa 1'deki şişko için ekstra bir krep daha. Gerçekten normal değil" notu ayrımcı ifadeler nedeniyle yoğun tepki aldı.

Son Güncelleme:

Belçika Anvers'te yeni açılan Carrousel d'Anvers adlı restoran, 'Happy hour' indirimi kapsamında ilk siparişten sonraki kreplerin ücretsiz olduğunu duyurdu. Nadia isimli kadın müşteri, bir krep, iki içecek siparişinin ardından, indirimden faydalanarak iki kez daha sipariş verdi. 

Müşteri ile ilgilenen erkek garson ise mutfağa siparişi gönderdiği elektronik cihazdaki nota, "Masa 1'deki şişko için ekstra bir krep daha. Gerçekten normal değil" yazdı.

Hesabı ödemek için kasaya giden Belçikalı kadın müşteri, adisyonun üzerine yazılanlar nedeniyle şaşkına döndü. Garsonun, Nadia adlı müşteri hakkındaki notu, olduğu gibi kasa fişine aktarılmıştı.

KİLOLULARA AYRIMCILIKLA SUÇLANDI

"Hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım" diyen Nadia, kasa fişini sosyal medyada paylaştı.

Kısa sürede yayılan mesaj üzerine, sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Restoran, kilolu bireylere yönelik ayrımcılık yapmakla suçlandı. 

Hesabın ödendiği sırada kasada olmadığını söyleyen restoran sahibi Hammoud Imad, olayı daha sonra Nadia'nın annesinden gelen telefonla öğrendiğini söyleyerek, müşteri ve annesinden özür dileyip yaşananları telafi etmek istediğini belirtti.

İŞİNE SON VERİLDİ

Restoranı 6 ay önce açtığını söyleyen Imad, yaptığı açıklamada, "Tüm müşterilerimiz eşit derecede saygı görmeli. Çok şaşırdım. Bu sektörde deneyime sahip, samimi, kibar bir garsondu. Bunun kötü bir şaka olduğunu belirterek defalarca özür diledi. Ama iş işten geçti. Tek çözüm, işten çıkarılmasıydı. Sadece Nadia değil ben de onun kurbanı oldum." ifadelerini kullanarak, garsonun aynı gün işine son verildiğini vurguladı.

Sonraki Haber