'Resmi metres' unvanını kaybetti!

Marjinal hayatıyla dikkat çeken Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, önce generaliyle evlenmiş, ardından yakın korumasını birkaç ay önce 'resmi metres' ilan etmişti. Kral, Sineenat Wongvajirapakdi'ye verdiği ünvanları geri aldığını duyurdu.

Son Güncelleme:

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, eşinden boşanıp generali olan sevgilisi Suthida ile evlenmiş, ülkenin kraliçesi ilan etmişti. 2013 yılında saray muhafızlığına katılan, ilerleyen yıllarda kralın özel koruma birliğinin komutanı olan Suthida'ya kral tarafından orgeneral unvanı verilmişti. 

Evliliğinin üzerinden 3 ay geçmeden ise Kral Maha, 34 yaşındaki Sineaat'ı yakın koruması yaparak general unvanı verdi ve 'resmi metresi' ilan etti. Bu törene Kral'ın eşi de katılmıştı.

34 yaşındaki Sineenat Wongvajirapakdi'nin resmi metres ilan edilmesiy,e mutalk monarşiden parlamenter monarşiye geçildiği 1932 yılından beri ilk kez bir Tayland Kralı çok eşli olmuştu.

Taylanda Kraliyet Sarayı iki ay önce 'resmi metresin' fotoğraflarını yayımlamış, aşırı ilgi nedeniyle internet sitesi çökmüştü. 


RESMİ METRES UNVANINI KAYBETTİ

​Ancak, Kraliyetten yapılan resmi açıklamaya göre, genç kadın tüm ayrıcalıklarını kaybetti, gerekçe olarak ise Wongvajirapakdi'nin 'aşırı hırslı' olması ve 'kendini kraliçenin statüsüne yükseltmeye çalışması' gösterildi.

Açıklamada, "Kraliyet metresin davranışlarının saygısız olduğu kanısına vardı" ifadeleri kullanıldı. 

Sonraki Haber