Rapor ortaya çıktı: Yıl sonuna kadar nükleer bomba sayısı...

ABD ordusu tarafından hazırlanan rapora göre, Kuzey Kore'nin elinde 60 adet nükleer bomba ve 5 bin ton kimyasal silah bulunduğu ileri sürüldü.

Son Güncelleme:

ABD ordusu tarafından hazırlanan rapora göre, Kuzey Kore’nin elinde 60 adet nükleer bomba ve 5 bin ton kimyasal silah bulunduğu ileri sürüldü. ‘Kuzey Kore Taktikleri’ adlı raporda, Kuzey Kore’nin stoklarında bulunan kimyasal ve nükleer silahlardan vazgeçme olasılığı olmadığı ifade edildi.  

'Kuzey Kore taktikleri' başlığıyla geçen ay yayınlanan raporda ABD Ordusu, Kuzey Kore’de rejim değişikliği isteyen ülkeleri caydırmak için 60 adet nükleer bomba ve 5 bin ton kimyasal silahı bulunduruyor denildi. 

2020 SONUNA KADAR 100 NÜKLEER BOMBA ÜRETEBİLİRLER

Raporda ayrıca "Kuzey Kore, her yıl 6 yeni bomba üretme kapasitesine sahip ve mevcut kapasitesi 20-60 bomba arasında değişiyor" denildi. Raporda yer alan diğer bir tahmin ise, Kuzey Kore’nin 2020'nin sonuna kadar 100'e yakın nükleer bomba elde edebileceklerini ön görüyor.

Yonhap Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre ordu, bir çatışma durumunda, Kuzey Kore'nin 'büyük olasılıkla' kimyasal top mermisi kullanacağınna inanıyor.

ABD ayrıca, Kim Jong Un'un rejiminin şarbonu veya çiçek hastalığını silahlandırmış olabileceğinden endişe duyuyor ve bir füzeye takılıp Seul'de fırlatılırsa, sadece bir kilogram şarbonun 50 bin insanı öldürebileceğini belirtiyor.

Rapor ayrıca, Kuzey Kore'nin, çoğu yurt dışında bulunan 6 binden fazla bilgisayar korsanını yöneterek, siber savaş yetenekleri geliştirdiğini de ekliyor.
Raporda ayrıca, "İnternete bağlı oldukları sürece, dünyanın herhangi bir yerindeki hedeflenen bilgisayarlara ulaşma becerisine sahipler." ifadeleri yer alıyor.

Kaynak: DHA

Sonraki Haber