Putin, koronavirüsle mücadelede Rusya'da yeterli bireysel koruyucunun olmadığını kabul etti

Salgının hızla yayıldığı ve vaka sayısının 100 bine yaklaştığı Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüsle mücadelenin ön saflarındaki sağlık çalışanlarının yeterli bireysel koruyucu donanıma sahip olmadığını kabul etti.

Son Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkedeki koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"DAHA FAZLA ÜRETİYORUZ AMA YETMİYOR"

Putin televizyonlardan naklen yayınlanan brifingde, "Önceki zamanlarla kıyaslandığında çok daha fazla üretiyoruz ama hala yetmiyor. Üretimdeki, ithalattaki artışa rağmen, her türlü malzeme eksik" diye konuştu. Putin, Rusya'nın şu anda günde 100 bin koruyucu giysi ürettiğini, mart ayında bu sayının sadece 3 bin olduğunu söyledi. Aynı şekilde maske üretiminin de nisan ayında on misli artırılarak günde 8,5 milyona çıkarıldığını kaydetti.

"SALGIN EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞMADI"

Rusya lideri salgının Rusya'da halen en yüksek seviyesine erişmediğini vurgulayarak herkesi dikkatli olmaya çağırdı. Rusya lideri Putin, hükümetin salgının hızını kesmeyi başardığını ama Rusya halkının bir süre daha kendilerini izole etmesi gerektiğini söyledi.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UZATILDI

Ülkede salgının yayılmasını önlemeye yönelik sokağa çıkma sınırlamalarının son olarak 11 Mayıs'a kadar uzatıldığı açıklanmıştı.

RUSYA'DA SON DURUM

Rusya hükümetinden Salı günü yapılan açıklamada, son bir günde koronavirüsün bulaştığı kişi sayısının 6 bin 411 arttığı, böylece toplam vaka sayısının 93 bin 558'e ulaştığı bildirildi. Rusya'da koronavirüs pozitif vaka sayısı Çin ve İran'da görülen toplam vaka sayısını geçti. Koronavirüs vakalarının 93 bini aştığı Rusya'da şu ana kadar koronavirüsten 867 kişi öldü.

Sonraki Haber