Putin'in yardımcısı Oreşkin koronavirüse yakalandı

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği "Sputnik V" aşısına oldukça fazla güvenen Rusya'dan endişelendiren bir haber geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yardımcılarından biri olan Maksim Oreşkin koronavirüse yakalandı.

Son Güncelleme:

CNN televizyonu, Putin'in Sputnik V aşısının "dünyanın ilk tescilli Kovid-19 aşısı" olduğunu ve kendi kızının da bu aşıyı yaptırdığını söylemesinin üzerinden aylar geçtiğini ancak Rus liderin aşı olmadığını duyurmuştu. 

Gelen yeni bilgi ise endişendiren türden... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcılarından birisi olan Maksim Oreşkin’in koronavirüse yakalandığı belirtildi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin bir toplantı sırasında, "Oreşkin, koronavirüse yakalandı. Bu vesile ile sağlığının yerine gelmesini dilemek isterim. Kendisi bizimle burada irtibat halinde" açıklamasında bulunurken, Oreşkin’in semptomlarının hafif mi yoksa ağır mı olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov'un basın sekreteri, yakın zamanda Oreşkin ile Vladimir Putin'in şahsen iletişime geçmediğini duyurdu. 

"Uzmanlarımız halka uygulanmakta olan aşıların şu an için belli bir yaş aralığındaki vatandaşlar için olduklarını söylüyorlar, benim yaşımda olanların sırası henüz gelmedi" diyen Putin'in koronavirüs aşısı olup olmadığı ise bilinmiyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz gün ülkede yaklaşık 4 milyon kişinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılandığını belirterek, "2 milyondan fazla kişi, iki doz aşı yaptırdı. Bir o kadar da yani biraz daha az ama yaklaşık 2 milyon kişi de ilk dozu yaptırdı. Lojistik, dağıtım ve aşılama noktalarının organizasyonuyla ilgili sorunlar var. Bildiğim kadarıyla ülkenin 9 bölgesinde aşılama başlamadı bile." diye konuşmuştu.

Rusya'da, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla 18 Ocak'ta kitlesel aşılama süreci Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün geliştirdiği "Sputnik V" (GamKovidVak) aşısıyla başlamıştı.

Aşılama sürecine, 18 yaş üstü tüm vatandaşlar ücretsiz katılabilirken; kronik, alerjik ve solunum yolu enfeksiyonları hastalığı olanlar ile hamile ve emzirme dönemindeki kadınlar aşı yaptıramıyor.

İki aşamadan oluşan süreçte, aşının ilk etapta tek dozu, 21 günde de ikinci dozu enjekte ediliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber