Putin'in KGB ajanı olduğu zamanlardaki profili yayınlandı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sovyetler Birliği gizli servisi KGB'ye çalıştığı günlerde kendisi hakkında yazılan sicilin gizliliği kaldırılarak sergilenmeye başlandı

Son Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sovyetler Birliği gizli servisi KGB'ye çalıştığı günlerde kendisi hakkında yazılan sicilin gizliliği kaldırıldı ve sergilenmeye başladı.

Rusya gazetesi Moscow Times, Sovyetler Birliği yıkılmadan önce 1975 ile 1991 yılları arasında KGB ajanı olarak görev yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in KGB'nin kendisini devlet başkanlığına hazırlamakta önemli rol oynadığını ifade ettiğine yer verirken, Putin'in KGB profilinde ise şu ifadelerin yer aldığını yazdı: "Yoldaş V.V. Putin ideolojik ve siyasal standartlarını giderek yükseltiyor. Parti eğitim ağında aktif rol oynuyor. Sürekli profesyonel yeteneklerini geliştiriyor."

Profilde Putin'in "ahlaki tutarlılığına" vurgu yapılırken, "iş arkadaşları üzerinde hak ettiği bir otoriteye sahip olduğu" belirtildi. St. Petersburg kanalı olan 78'de, Putin'in 6 paragraflık profili yayımlandı ve çabuk, disiplinli ve titiz olduğu ifade edildi.

Sonraki Haber