Putin'e 'şeytan' diyen şaman akıl hastanesinden çıkamadı

Gezgin şaman Aleksandr Gabişev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i 'şeytani ruhların ürünü' olarak tanımlayıp Kremlin Sarayı'ndan atmak için Sibirya'dan yaya olarak yola çıkmıştı. Gabişev'in akıl hastanesinden çıkması talebi reddedildi

Son Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'şeytan' dedikten ve Rus liderin iktidardan uzaklaştırılmasını istedikten sonra psikiyatri kliniğine yatırılan 'şaman savaşçı'nın tedavisinin sonlandırılması talebi reddedildi.

Yakutsk kentindeki mahkeme, merkezi psikiyatri kliniğinin tıbbi sonucuna dayandırdığı kararında, Gabişev'in "kişiliğini fazla önemseme" sorunu yaşadığını duyurmuştu. 

Yakutsk şehir mahkemesinin kararını beklediklerini söyleyen Gabyshev'in avukatı Olga Timofeeva Reuters'e yaptığı açıklamada, "Talebimiz reddedildi. İtiraz edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Uluslararası Af Örgütü de Gabişev'in hastaneden derhal salıverilmesi çağrısında bulundu.

SAVAŞÇI ŞAMAN PUTİN'İ KREMLİN'DEN ATACAKTI

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçtiğimiz yıl Rusya'nın Sibirya bölgesinin doğusundaki Yakutsk şehrinde, 50 yaşındaki Gabişev, yolculuğunda Rusya'nın çeşitli bölgelerinden de destekçiler toplayarak 3 bin kilometre yol yürüdü. Putin'in 'karanlık güçlerin ürünü' olduğunu savunan Gabişev onunla ancak bir şamanın baş edebileceğini belirtiyordu. Toplamda 8 bin kilometre sürecek yolculuğunda maskeli polisler savaşçı şaman ve beraberindekilere şafak vakti baskın yapmış, Gabişev'in destekçilerinden biri, otomatik silahlarla gelen onlarca polisin şamanın kaldığı çadırı çevrelediğini, yüzüstü yere yatırarak kelepçelediklerini ve şamanı apar topar götürdüklerini söylemiş, Gabişev, düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alındıktan sonra psikiyatri kliniğine yatırılmıştı.

Gabişev polisin aranan kişiler veritabanında bulunmazken Kremlin'den şamanın tutuklanması ile ilgili bir bilgilerinin olmadığı açıklaması gelmişti. 

Sonraki Haber