Putin aradı, danışmanları Trump'ı bağlamadı

ABD'li gazeteci Peter Bergen'in "Trump ve Generalleri: Kaosun Maliyeti" adlı kitapta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2017 ocak ayında, başkanlığının ilk aylarında Trump'ı telefonla aradığı, ancak danışmanlarının haber vermediği iddiası yer aldı

Son Güncelleme:

ABD'li gazeteci Peter Bergen'in "Trump ve Generalleri: Kaosun Maliyeti" adlı kitapta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2017 ocak ayında, başkanlığının ilk aylarında ABD Başkanı Donald Trump'ı telefonla aradığı, ancak danışmanlarının kendisine haber vermediği skandalı kamuoyuna yansıdı. 27 Ocak 2017'de geçtiğimiz aylarda istifa eden İngiltere Başbakanı Theresa May, Trump ile öğlen yemeğindeyken May'in "Putin sizi aradı mı?" diye sorduğu, Trump'ın ise "Hayır, ondan telefon gelmedi" dediği ifadesine yer verildi.  

Bu sırada Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı general Michael Flynn'in eğilerek, "Efendim bu görüşmeyi şu anda ayarlamaya çalışıyoruz, Başkan Putin birkaç gün önce aradı. Ama sizin programınıza almayı henüz başaramadık" yanıtı vermesine üzerine kızan Trump, "Şaka mı yapıyorsun? Bu nasıl bir saçmalık! Putin beni arıyor ve siz bağlamıyorsunuz! Sizin ne yaptığınızı anlamıyorum" diye tepki gösterdi. Flynn'ın "Biliyorsunuz pek çok telefon geliyor ve kiminle görüşeceğinizi düzenlemeye çalışıyoruz" sözlerinin Trump'ı yatıştırmadığı belirtildi.  

O dönemde Beyaz Saray'da bir grubun, Trump'ın Putin ile ilişki kurmasını ve Rusya ile yakınlaşmayı engellemek için çaba gösterdiği de kitapta anlatılıyor.  

Trump bu olaydan bir gün sonra Putin ile bir saat süren bir telefon görüşmesini yaptı. İki liderin ilk telefon görüşmesi 14 Kasım 2016'da Trump seçildikten hemen sonra yapılmıştı. 

Sonraki Haber