Pensilvanya’da gövde gösterisi, çiftlikte cenaze hazırlıkları, arka tarafta taht kavgası….

Fethullahçı Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in cenazesi bugün Pensilvanya’da düzenlenecek.

Son Güncelleme:

Fethullahçı Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in cenazesi bugün anma töreniyle birlikte Pensilvanya’da düzenlenecek. Haber Global Muhabiri Saadet Çelikçi cenaze törenine ilişkin detayları aktardı.

Gülen 25 yıldır yaşadığı terör örgütünün karargahı denilen çiftlikte daha önceden işaret ettiği yere gömülecek. Çiftlikteki oteller doldu, araç sayısı da çiftliğin çevresindeki güvenlik önlemleri de arttı. Dünyanın dört bir yanından terör örgütü üyeleri cenaze için toplandı.

Pensilvanya’nın Saylorsburg kenti son günlerde adeta terör örgütünün toplanma merkezi haline geldi.

FETULLAH GÜLEN'NİN AMERİKA SÜRECİ

Fetullah Gülen hakkında emniyet tarafından hazırlanan bir raporda hakkında ilk kez 1999 yılında örgüt lideri" ifadesi kullanıldı
Bu raporda, Gülen’in liderliğindeki FETÖ’nün, başta emniyet olmak üzere devletin pek çok kritik kurumuna sızdığı ifade edildi.
Aynı yıl, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığı, Gülen hakkında "laik devlet yapısını değiştirerek dini kurallara dayalı bir rejim kurma amacıyla yasa dışı örgüt kurmak" suçlamasıyla 19 Mart 1999'da soruşturma başlattı.
Soruşturma sızdırıldı.
Gülen, kendisi hakkındaki soruşturma bilgilerine ulaştı.
Ve 2 gün sonra 21 Mart 1999'da ABD'ye kaçtı.
Böylece Türkiye'den ayrılarak ABD'ye yerleşti.
Bu kaçış, Gülen'in Türkiye'deki yargı sürecinden kaçmasına olanak tanıdı.
Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletindeki Chestnut Retreat Center'da yıllarca faaliyetlerini sürdürdü.
Gülen örgütün en önemli olaylarını bizzat Pensilvanya’dan yönetti.
130 dönümlük arazide yer alan ve sıkı güvenlik önlemleriyle korunan çiftliğe taşındı.
Bu süreçte örgüt, Türkiye'nin en kritik kurumlarına sızmaya devam etti.
Devleti ele geçirme planları ABD'den yönetildi.

Öyle ki 15 Temmuz hain darbe girişimi de o çiftlikte planlandı.
15 temmuz Gülen'in ABD’den yönettiği en büyük saldırı olarak tarihe geçti.
83 yaşındaki terör örgütü liderinin şeker hastalığı vardı. Demans hastalığı ilerledi.
Örgüt üyeleri tarafından izole edildi. Önce Mayıs ayında Gülen’in çiftlikten ayrıldığı iddia edildi. Kaçtı mı kaçırıldı mı öldü mü tartışmaları başladı.

Ardından bir fotoğrafı servis edildi. Ve Ekim ayında Fetullah Gülen’in başka bir eve, çiftliğe 12 dakika uzaklığa taşındığı öğrenildi.
Ve 20 Ekim’de,

Amerika Birleşik Devletleri saatiyle 21.20’de Fetullah Gülen’in ölüm haberi geldi.
Yeğeni Ebuseleme Gülen duyurdu.
Gülen 4 gün tedavi gördüğü Pensilvanya’nın Stroudsburg kentindeki St. Luke’s hastanesinde 251 numaralı odasında öldü. Perşembe gününe kadar hastanenin morgunda tutuldu.

ÖLÜMÜN ARDINDAN…

Gülen’in ölüm haberi sonrası Pensilvanya’da hareketlilik başladı. Güvenlik önlemleri arttırıldı. Çiftliğe giriş yapan araçlar çoğaldı. Hastane önünde günlerce süren bekleyiş vardı. Dünyanın dört bir yanından terör örgütü mensupları toplandı. Her geçen gün otellerin doluluk oranı arttı. Amerika’nın birçok eyaletinden farklı plakalı araçlar Pensilvanya’ya akın etti. Örgüt içinde Fetullah Gülen’in nereye gömüleceği tartışmaları da başladı. Pensilvanya’da terör örgütüne ait Gurbet Cemetery adında Gurbet mezarlığı var. Akıllara önce o mezarlık geldi. Ancak Fethullah Gülen’in çiftlik içinde daha önceden işaret ettiği bir yer vardı. Gülen 25 yıl yaşadığı terörün yuvası, örgütün beyni çiftliğin bahçesine gömülecek. Gülen’in çiftlik içerisine gömüleceği kesinleşti ama arazi içinde nereye gömüleceği belirsiz. Önce çiftliğin içinde iş makineleri görüldü.

ABD’de mezarlar genellikle iş makinası ile kazılıyor. Makinalar ağaçların arazına gizlendi. Cenaze için hazırlıklar başladı.

CENAZE NASIL OLACAK?

Cenaze namazı Perşembe günü Pensilvanya’da öğle vakti kılınacak. Yine Pensilvanya civarında bir stadyumda tören düzenlenecek. Törene geniş bir katılım olması bekleniyor.Defin kamp alanında yapılacak. Ancak define katılım sınırlı olacak yalnızca aile üyeleri ve yakınlar katılacak. Cenaze namazını İçişleri Bakanlığı tarafından kırmızı bültenle hatta 10 milyon lira ödülle aranan Suat Yıldırım kıldıracak. Cenaze saatine kadar program da gizliliğini koruyor. Öyle ki cenazeye gelen örgüt üyeleri de cenaze programıyla ilgili net bir bilgi verilmediğini anlattı. Örgütün cenazeye yoğun bir katılım sağlaması amacıyla başta ABD ve tüm dünyadaki üyelerine çağrıda bulundu. Güney Afrika’dan dahi cenaze için gelenler oldu. Örgüt sosyal medya hesaplarında örgüte yakın haber siteleri aracılığıyla cenazeye katılmayacak örgüt üyelerinin bulundukları ülke ve şehirlerde organize olarak gıyabi cenaze namazlarının kılınması istedi.

ABD NE YAPTI?

Amerika Birleşik Devletleri sessiz kaldı, tepkisiz kaldı. Beyaz Saray da ABD Dışişleri Bakanlığı da yorum yapmadı. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Tıpkı Fetö elebaşı Gülen’in Türkiye’ye iadesiyle ilgili taleplere eylemsiz kaldığı gibi ölüm de sessizliğini korudu. ABD Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi konu Özel hayatın gizliliğine giriyor dedi.

ÖRGÜT İÇINDE TAHT KAVGASI: YERİNE KİM GEÇECEK?

FETÖ terör örgütü içinde uzun zamandır bölünmeler çatlaklar olduğu biliniyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin mimarı Gülen ölünce kimin başa geçeceği, örgütün sahip olduğu parayı kimin yöneteceği ile ilgili büyük kavgalar yaşandığı ortaya çıkmıştı. Gülen’in ölüm haberinin ardından örgüt içinde var olan kavgalar artık göz önünde yaşanmaya başlandı. Örgütün sahip olduğu güç ve parayı yönetmek isteyenler sıraya girdi. Başa geçme kavgasında öne çıkan iki isim var. Mustafa Özcan ve Abdullah Aymaz.

Mustafa Özcan terör örgütünün bir numaralı isimlerinden. Örgütün ABD ayağını yönetiyor. Terör örgütü elebaşı Gülen Pensilvanya’daki çiftliğinde hep yanında olan isim. Örgütün parasının kontrolü de Mustafa Özcan ve Cevdet Türksolu’nda.

Abdullah Aymaz ise örgütün Almanya ayağını yönetiyor. Avrupa tarafının en güçlü isimlerinden.
Aymaz’ın “Gerekirse Avrupa ayağı olarak örgütten ayrılırız” diyerek ABD tarafını tehdit ettiği belirlendi. Örgüt içindeki liderlik kavgasının şantaj ve suikastlere varacak boyutlarda olduğu da öğrenildi.

Sonraki Haber