Pedofil milyarder Jeffrey Epstein'in fuhuş ağı ifşa oldu! Listede ünlü isimler var

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan ve hapishanede ölü bulunan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'in, eski sevgilisi Ghislaine Maxwell ile birlikte kurduğu fuhuş ağından yeni isimler ifşa oldu. Şimdiye dek açıklanan isimler olay yarattı.

Son Güncelleme:

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlarıyla yargılanan Jeffrey Epstein, 2019'da tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde ölü bulunmuştu.

Cinsel istismar davasının kilit ismi Jeffrey Epstein'in kız arkadaşı Ghislaine Maxwell de çocuk istismarı ve cinsel istismar suçlamalarıyla yargı önüne çıkmış, federal mahkeme tarafından "reşit olmayan genç kızların cinsel istismarına aracılık yapmaktan" 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İSİMLER AÇIKLANDI

 Epstein'in davasında çarpıcı gelişmeler yaşandı. Günler süren bekleyişin ardından kamuoyuna açıklanan mahkeme tutanaklarında Epstein ile bağlantılı olduğu belirtilen isimler arasında ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton ve İngiltere Kralı 3. Charles'ın kardeşi Prens Andrew de yer aldı.

Dava dosyasında ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yanı sıra Naomi Campbell, Cate Blanchett, Leonardo DiCaprio, Bruce Willis, Cameron Diaz, Kevin Spacey ve Michael Jackson'ın da isimleri geçiyor. 

BBC'nin aktardığı habere göre dava dosyasındaki bazı isimler suçlanırken, diğerleri potansiyel tanık olarak geçiyor.

CLINTON'IN İSMİ DOE 36

ABC News'e göre de mahkeme tutanaklarında Clinton'ın ismi "Doe 36" olarak 50'den fazla sayfada geçiyor. Epstein'in pilotlarından biri tarafından tutulan uçuş kayıtlarında ise Clinton'ın 2001'de görevden ayrıldıktan sonraki yıllarda Paris, Bangkok ve Brunei gezileri de dahil Epstein'in uçağıyla seyahat ettiği görülüyor.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre ünlü tasarımcı Vera Wang, Epstein'in 2008'den sonraki programlarında listelenen kişilerden biriydi. Gazetenin haberine göre Epstein'in kurbanlarından bazıları, milyarderin kendilerini "Wang'ın moda kariyerlerinde onlara yardımcı olacağına inandırdığını" söyledi.

LİSTEDE YOK YOK

Wall Street Journal, 80'li ve 90'lı yılların ünlü modeli Naomi Campbell'in adının Epstein'in 2008'den sonraki programlarında yer aldığını iddia etti. Epstein mağdurlarından biri, pedofil milyarderle birlikte Paris'teki Campbell etkinliğine gittiğini söyledi.

Eski Norveç Başbakanı Thorbjørn Jagland, mağdurlarla iletişime geçmiş olmakla suçlanıyor.

ABD başkan adayı Robert Kennedy Jr, Epstein'in uçağıyla iki kez uçtuğunu söylemişti.

Google'ın kurucu ortağı Sergey Brin de listede. Bir mahkeme dosyasına göre Epstein, 2004'ten 2007'ye kadar Brin'le çeşitli vakıfların kuruluşuna dair iş birlikleri gerçekleştirdi.

Bazı mahkeme belgeleri, Epstein'in 2014 yılında Obama döneminde Dışişleri Bakan Yardımcısı olan, şimdiki CIA Direktörü William Burns üç planlı toplantı yaptığını gösteriyor.

Belgelere göre Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, 2013'ten 2017'ye kadar Epstein'in New York'taki evini sık sık ziyaret etmiş.

Sonraki Haber