Pakistanlı sosyal medya fenomeni cinayetinde karar çıktı!

Gerçek adı Fauzia Azeem olan 1990 doğumlu genç kadın; model, oyuncu, şarkıcı, sunucu ve internet fenomeni olarak tanınıyordu. Pakistan mahkemesi, ülkede 'namus cinayetleri' olarak nitelendirilen yüksek profilli davada, katili ömür boyu hapse mahkum etti

Son Güncelleme:

Pakistan mahkemesi, Qandeel Baloch'un erkek kardeşini sosyal medya yıldızını öldürmesinin üstünden geçen üç yıldan sonra ömür boyu hapse mahkum etti.  

Sosyal medya fenomeni Qandeel Baloch, 3 yıl önce abisi Waseem Azeem tarafından ilaç verilerek uykusunda boğularak öldürülmüştü. Wassem, kız kardeşinin sosyal medyadaki varlığıyla sınırları zorladığı için ailesini utandırdığı için öldürdüğünü itiraf etmişti. 

Din alimi Müftü Abdul Qavi ve Qandeel'in diğer iki erkek kardeşi Aslam Shaheen ve Arif dahil olmak üzere altı sanık da beraat etmişti. 

Gerçek adı Fauzia Azeem olan sosyal medya fenomeninin 750 binin üzerinde Facebook abonesi, Instagram'da 51 bin üzerinde takipçisi, yaklaşık 43 binin üzerinde Twitter takipçisi vardı. Üniversite mezunu, 7 dil bilen 26 yaşındaki genç kadın, sosyal açıdan muhafazakar ülkesinde tabu olarak kabul edilen içerikler yayınlayarak ön plana çıkmıştı. Onu şöhretin zirvesine çıkaran olay ise Hindistan ve Pakistan arasında oynanan Kriket Dünya Kupası finalinde Pakistan'ın kazanması durumunda striptiz şovu yapacağını duyurmasıydı.

Qandeel cinayetinde uluslararası ayaklanmalara rağmen, Pakistan'daki kadınlar ailelerini 'namus' konusunda utandırdıkları iddiasıyla yakınları tarafından öldürülmeye devam ediyor. Yaklaşık tahmine göre, 2004 ve 2016 yılları arasında yaşanmış 15 binden fazla 'namus cinayeti' var.

Sonraki Haber