Orta Doğu'da kılıçlar çekildi: Bu bir savaş ilanıdır

Lübnan'daki patlamaların ardından konuşan Hizbullah lideri Nasrallah, son 48 saatte yaşanan saldırıların savaş ilanı olduğunu söyledi.

Son Güncelleme:

İsrail, Gazze katliamları sonrası Orta Doğu'da hareketlilik sürüyor. İşgalci İsrail gözünü şimdi de Lübnan'a dikti. Siber saldırıları dünya kamuoyunda geniş yankı bulurken. Hizbullah liderinden yeni bir savaş açıklaması geldi. İşte kaynayan Orta Doğu'da son gelişmeler

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Lübnan basınında yer alan haberlerde, İsrail'in hava saldırılarında ülkenin güneyindeki Meys el-Cebel ve Kefr Kila bölgelerinin hedef alındığı belirtildi.

İsrail'in saldırılarında can kaybı olup olmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Saldırılara ilişkin Lübnan makamlarından ve İsrail ordusundan henüz açıklama yapılmadı.

Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması sonucu İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana devam eden gerilim daha da tırmanmıştı.

İsrail ordusu, dün de Lübnan'ın güneyindeki bölgelere 2 ayrı "geniş çaplı" hava saldırıları düzenlemişti.

“İSRAİL SİVİLLERİ HEDEF ALDI”

Nasrallah, İsrail’in koordineli saldırılar düzenleyerek tüm kırmızı çizgileri aştığını söyledi.

Saldırıların bazılarının hastaneler, eczaneler, pazar yerleri, ticari dükkanlar ve hatta konutlar, özel araçlar ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce sivilin bulunduğu kamuya açık yollarda gerçekleştiğini de sözlerine ekleyen Nasrallah, İsrail’in 4 binden fazla çağrı cihazının kullanımda olduğunu bilerek saldırısına çağrı cihazlarını hedef alarak başladığını vurguladı.

“SALDIRILAR SAVAŞ İLANI”

Nasrallah saldırıları ‘terörist bir eylem’ ve ‘katliam’ olarak nitelendirirken ayrıca bu saldırıların Lübnan halkına ve ülkenin egemenliğine karşı bir eylem ve savaş ilanı olduğunun da altını çizdi.

ABD VE 4 ÜLKEDEN ORTA DOĞU KARARI!

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ile Orta Doğu'daki durumu değerlendirmek üzere acil toplantı kararı aldıklarını duyurdu.

Sonraki Haber