Ölüm Yolu'nda bir ilk: 70'lik bisikletçi tarihe geçti

70 yaşındaki bisikletçi Mirtha Munoz, 'Ölüm Yolu' adı verilen dünyanın en tehlikeli etabına katılarak binlerce kişinin ölümüne yol açan etapta yarışan en yaşlı bisikletçi olma unvanını almaya hak kazandı

Son Güncelleme:

Bolivya'da bulunan gökyüzüne doğru spiral şeklinde tırmanması ve binlerce bisikletçinin yaşamına mal olması nedeniyle Ölüm Yolu olarak adlandırılan Skyrace etabında pedal çevirecek yarışmacılardan biri de de 70 yaşındaki Mirtha Munoz oldu. Her yıl 200-300 kişinin ölümüne neden olan Ölüm Yolu, 3.5 kilometre yüksekliğe kadar tırmanıyor. 

Yaklaşık 600 metreyi bulan uçurumların bulunduğu ve bugüne kadar ekstrem bisikletçilerin binlercesinin hayatını kaybetmesine neden olan yolun efsanesi o kadar büyümüş durumda ki hakkında belgeseller bile çekilmiş.

La Paz kentinin ağaçlarla kaplı ovalarından karla kaplı And Dağları'na kadar yükselen yaklaşık 60 kilometrelik bisiklet parkurunda yarışacak olan Munoz, torununun beklenmeyen ölümünün ardından ailesinin ve bir psikolog arkadaşının tavsiyesi üzerine bisiklet sporuna başladığını söylüyor. Munoz etapla ilgili ise, "Dik bir tırmanış. Sadece tırmanıyorsunuz ve dinlenmek yok" dedi.  


ÖLÜM YOLU NEREDE?

Sonraki Haber