Obama çiftinden Biden'a tam destek: Trump ülkemiz için yanlış başkan!

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sanal olarak gerçekleştirilen Demokrat Parti Kurultayında eski Başkan Barack Obama, ABD Başkanı Donald Trump'ın sadece kendisi için çalıştığını ve ülkeye zarar verdiğini savundu

Son Güncelleme:

3 Kasım'da yapılacak 59. başkanlık seçimleri öncesinde düzenlenen 4 günlük Demokrat Parti Kurultayının 3. gününde, önceki Başkan Obama ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton gibi isimler online konuşmalarını yaptı.

Kamala Harris'in başkan yardımcılığı adaylığını resmen kabul ettiği gecede, Obama'nın Trump'a yüklendiği konuşma medyada yoğun ilgi çekti.

Trump'ın ülkeyi değil sadece kendisini düşündüğünü öne süren Obama, Trump'ı kastederek, "Hiçbir zaman kendini vazifesine vermedi çünkü veremezdi. 4 yıl boyunca iş üretmek, ortak bir zemin bulmak, kendisinden ve arkadaşlarından başkalarına yardım etmek için hiçbir şey yapmadı. Eğer empati ve tevazu arıyorsanız işte o Joe'dur." ifadelerini kullandı.

Clinton da video olarak yayınlanan konuşmasında Demokrat seçmenleri Trump'a karşı oy kullanmaya davet etti.

Öte yandan Biden tarafından partinin başkan yardımcılığı adaylığına gösterilen Kamala Harris de yaptığı konuşmayla adaylığı resmen kabul ettiğini açıkladı.

Kurultaya ilişkin Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Başkan Trump ise kurultayı eleştirdi ve Obama'nın Biden'ı neden çok geç bir zamanda desteklediğini sorguladı.

Biden'ın, bugünkü son konuşmaların ardından Delaware'deki evinden yapacağı konuşmayla başkan adaylığını kabul etmesi bekleniyor.

Cumhuriyetçi Partinin de yine Kovid-19 salgınından dolayı sanal ortamda gerçekleştireceği kongre sonrasında Trump'ın, başkan adayı olarak 27 Ağustos'ta resmen ilan edilmesi bekleniyor.

ABD'de 59. başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020 Salı günü gerçekleştirilecek.

MICHELLE OBAMA DA BIDEN'I DESTEKLEDİ

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Kasım seçimleri öncesi Demokratların kongresi başlarken eski first lady Michelle Obama, Demokratik kongreye gönderdiği duygusal mesajda "Donald Trump ülkemiz için yanlış başkan" dedi.

Michelle Obama kongrenin ilk gecesi yayınlanan mesajında, "Bu işi yaparken (başkanlığı) kandırma yolunu seçemezsiniz. Ekonomimiz, bu başkanın çok uzun süredir küçümsediği bir virüs nedeniyle darmadağın durumda." Obama, "Siyah bir yaşamın önemli olduğu gerçeğinin, ülkenin en yüksek makamının hala alay konusu olduğunu" söylerken şöyle devam etti: "Beyaz Saray'a ne zaman bir liderlik, teselli veya herhangi bir istikrar görüntüsü için baksak, bunun yerine elde ettiğimiz şey kaos, bölünme ve tamamen ve mutlak bir empati eksikliği. Çocuklar ailelerinden koparılıp kafeslere atılırken, barışçıl protestolarda biber gazı ve plastik mermilerle fotoğraf operasyonu için kullanılırken olanları korku içinde izliyorlar. Donald Trump, ülkemizin yanlış başkanı. İşi yapabileceğini kanıtlamak için fazlasıyla vakti oldu, ancak açıkça bu iş onun kafasını aştı. Bizim için ona ihtiyacımız olan kişi olamaz." ifadelerini kullandı. 

Joe Biden'ı, eşi eski Başkan Barack Obama'nın başkan yardımcısı olarak tanıdığını kaydeden Michelle Obama, onu  "son derece dürüst bir adam" olarak tanımladı.

Obama, "Hayatımızın buna bağlı olduğu gibi Joe Biden'a oy vermeliyiz," derken "Oy ver" yazan bir kolye taktı. 

TRUMP ESKİ FIRST LADY'YE YANIT VERDİ

Trump, Michelle Obama’nın eleştirilerine Twitter’dan yanıt verdi. Kendi yönetiminde ekonominin büyüdüğünü ve işsizliğin azaldığını ifade eden Trump, Obama yönetimini eleştirerek, "Birisi lütfen Michelle Obama’ya, eşi Barack Obama’nın yaptıkları olmasaydı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da olmayacağını açıklayabilir mi?" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber