Norveç, Ukrayna için Bayraktar TB2 kampanyası başlattı

Rusya, savaşın 144’üncü gününde saldırılarını devam ettirirken, dünya ülkelerinden Ukrayna’ya destek sürüyor. Litvanya’nın Bayraktar TB2 bağış kampanyasından sonra Baltık ülkesi Norveç de Ukrayna için yeni bir kampanya başlatıyor.

Son Güncelleme:

Norveç, Türk hava savunma aracı Bayraktar TB2 İHA (İnsansız Hava Aracı) ve SİHA’nın (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Ukrayna’ya tedarik edilmesi için kampanya başlattı. Kampanyada, Norveçlilerden 10 krondan az kaynağa ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. 250 krondan fazla destek veren ilk bin kişi ise hava aracının ismini belirleyecek. Norveç, kampanya kapsamında 55 milyon kron (yaklaşık 5.5 milyon dolar) toplanmasını öngörüyor.

LİTVANYA VE POLONYA’DAN UKRAYNA’YA DESTEK

Litvanya, Ukrayna’ya destek vermek için Bayraktar TB2 kampanyası başlatmıştı. Kampanya sürecinde 3 günde 6 milyon avro toplanmıştı. Bunun üzerine Türk hava savunma şirketi Baykar Teknoloji, Litvanya’ya Bayraktar TB2’yi bedelsiz vermişti. Ücretsiz tahsis edilen Bayraktar TB2, 7 Temmuz 2022’de Ukrayna’ya teslim edildi. Öte yandan Polonya da Ukrayna için hava savunma aracı için başlattığı kampanya çalışmalarını sürdürüyor.

Ukrayna, Rus saldırılarına karşı Bayraktar TB2 ile güçlü bir savunma gerçekleştiriyor.

Kaynak: Haber Global TV

Fransız işçilerden olimpiyat öncesi eylem: Tren ve tramvay seferleri aksadı Bağımsızlık yanlısı aktivistler Macron yönetimine öfkeli ABD'den İran'a saatler sonra taziye mesajı İran Cumhurbaşkanı Reisi için cenaze töreni düzenleniyor Portekiz'de görüntülenmişti, daha net görüntüsü ortaya çıktı Portekiz'de meteor şüphesi: Araç içinden görüntülendi