ABD'de peş peşe şoke eden iki ölüm: Virüsü yenen doktor canına kıydı!

ABD'de salgının en fazla vurduğu eyalet olan New York'ta güncel kayıtlara göre, 291 bin 996 Kovid-19 vakası ve 22 bin 365 can kaybı bulunuyor. New York'ta bir hastanenin acil servis direktörü ve acil müdahale çalışanından ise acı haber geldi

Son Güncelleme:

ABD genelinde ise New York vaka ve ölü sayısı bakımından salgından en fazla etkilenen eyaletlerin başında gelirken, onu sırasıyla New Jersey ve Massachusetts izliyor. New York'taki vaka sayısı 288 bin 45, ölü sayısı ise 22 bin 269 olarak kayıtlara geçti. 

Dünyada en çok vaka ve can kaybının görüldüğü ABD'de, dünyanın her yerinde olduğu gibi sağlık çalışanları oldukça zor dönemlerden geçerken, New York'ta görev yapan bir doktorun yaşamına son vermesi ülkenin gündemine oturdu.

New York-Presbyterian Allen Hastanesi'nde acil servis direktörü olan 49 yaşındaki Dr. Lorna Breen, kendisi de koronavirüse yakalandı. 10 gün kadar istirahat ettikten sonra görevine dönmek isteyen Breen, hastane yönetimi tarafından bir süre daha dinlenmesi için geri çevrildi. Breen'in ailesi onu Virginia Charlottesville'deki evlerine götürdü.

Pazar günü Breen'i yerde hareketsiz bulan babası Dr. Philip Breen acil servis ekiplerine haber verdi. Ancak Dr. Breen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kızının geçmişte hiçbir ruhsal sıkıntısı olmadığını belirten baba Breen, "İşini yapmaya çalıştı ve bu onu öldürdü" dedi.

Breen'in çalıştığı hastane ise doktorlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "O bu mücadelede ön saflarda savaşan bir kahramandı" ifadelerini kullandı.

ÇİÇEĞİ BURNUNDA MEZUN DA CANINA KIYDI

Bu olay tek de değil üstelik... Çünkü doktor Breen'den yalnızca birkaç gün önce New York İtfaiye Teşkilatı'nda yeni mezun, henüz 3 aylık çalışan 23 yaşındaki John Mondello da geçtiğimiz Cuma günü eski bir polis memuru olan babasının silahı ile canına kıydı. Mondello çevresindekiler tarafından çok mutlu bir insan olarak tanımlanırken, birkaç hafta önce bir arkadaşını arayarak yeni işinden mutlu olmadığını söylediği, arkadaşının ise herkesin stres altında olduğunu, pandemiden dolayı yoğun çalıştıklarını anlatarak telkin ettiği belirtildi.

Sonraki Haber