New York'ta iki okulda eğitime koronavirüs engeli

ABD'de koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayısının hızla artmasının ardından New York'ta iki okulda eğitime ara verildi.

Son Güncelleme:

Çin'den dünya geneline yayılan ve her geçen gün vaka sayısında ciddi artış yaşanan koronavirüs nedeniyle ABD'de önlemler arttırılıyor. Kaliforniya eyaletinde acil durum ilan edilirken New York'ta da bir öğrencinin ailesinde 'korona' tespit edilmesinin ardından iki okulda eğitime ara verildi. New York'un Riverdale Mahallesinde bulunan SAR Akademi ve SAR Lisesi'nde eğitime ara verildi.

New York Valisi Andrew Cuomo, koronavirüs tespit edilen kişinin New York'taki ikinci korona vakası olduğunu ve daha önce koronavirüsün etkili olduğu herhangi bir ülkeye seyahat etmediğini ifade etti. Cuomo, New York'ta bulunan diğer okulların gönüllü olarak eğitime ara verebileceğini ifade etti.

New York'ta ilk olarak, İran'dan dönen 39 yaşındaki bir kadında koronavirüs tespit edilmişti.

KALİFORNİYA'DA ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

ABD basınındaki haberlere göre, Kaliforniya'nın 12 idari bölgesinde 50'den fazla kişide yeni tip koronavirüs görüldü.

Eyalette acil durum ilanı, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom tarafından duyuruldu. 

ABD'de Washington ve Florida eyaletlerinde de yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla acil durum ilan edilmişti. 

ABD genelinde virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükselmiş, Kaliforniya eyaletinde ilk kez bir kişi Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirmiş, Washington eyaletinde de 10 kişi ölmüştü. 

ABD'de çoğu Washington'da olmak üzere 15 eyalette 160 virüs vakası bulunuyor.

GÜNEY KORE'Yİ SEYAHAT YASAĞI KAPSAMINA ALDI 

Öte yandan, yeni tip koronavirüse yakalanan 53 kişiden ikisinin hayatını kaybettiği Avustralya'da Başbakan Scott Morrison, başkent Canberra'da düzenlediği basın toplantısında, Çin ve İran'dan gelen yabancılara uyguladıkları seyahat yasağını, Güney Kore'yi de ekleyerek 14 Mart'a kadar uzattıklarını duyurdu.

İtalya'dan gelenlere seyahat yasağı uygulanmayacağını ancak bu kişilerin gelişmiş tarama yönteminden geçirileceğini belirten Morrison, "Kore ile ilgili bu kararı almamızın sebebi, oradan gelenlerin sayısı İtalya'dan gelenlerden daha fazla. Bu yasak yürürlüğe konuldu çünkü en iyi korumayı ve yayılmanın yavaşlamasını bu yöntem sağlıyor." dedi. 

Toplantıda Morrison'a Sağlık Bakanı Greg Hunt ve Avustralya Sağlık Şefi Brendan Murphy de eşlik etti. 

Seyahat yasağı kapsamında Çin, İran ve Güney Kore'den Avustralya'ya girmek isteyen yabancı uyrukluların, memleketlerinden ayrılmalarından itibaren bir başka ülkede 14 gün geçirmeleri şartı aranıyor. Söz konusu ülkelerden dönen Avustralya vatandaşlarından ise kendilerini 14 gün boyunca tecrit etmeleri isteniyor.

Sonraki Haber