Netanyahu: Önümüzde zor günler var, İsrail vatandaşlarından iki şey istiyorum...

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, Lübnan'a yönelik saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. İsraillilere seslenen Netanyahu, "Sizden iki şey istiyorum" diyerek uyarıda bulundu.

Son Güncelleme:

İsrail-Lübnan çatışmalarında en kanlı gün yaşandı. İsrail'in Lübnan'ın güneyine saldırılarında onlarca kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Bölgede tansiyon iyice yükselirken, İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu'dan açıklamalar geldi.

Netanyahu, "Hâlâ anlamayanlar için İsrail'in politikasını açıklamak istiyorum: Tehdidin bizi vurmasını beklemiyoruz, onun önüne geçiyoruz. Herhangi bir yerde, herhangi bir cephede, herhangi bir zamanda. Üst düzey isimleri ortadan kaldırıyoruz, teröristleri ortadan kaldırıyoruz, füzeleri ortadan kaldırıyoruz ve durmuyoruz" dedi.

"Bize zarar vermeye çalışan olursa, daha sert vururuz" diyen Netanyahu, "Güvenlik dengesini, kuzeydeki güç dengesini değiştireceğimize söz verdim ve tam da bunu yapıyoruz. İsrail şehirlerini ve vatandaşlarını hedef alacak binlerce füze ve roketi imha ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Önümüzde zor günler var" diyen Netanyahu, İsrail vatandaşlarını uyardı: "İsrail vatandaşlarından iki şey istiyorum: Birincisi, İç Cephe Komutanlığı'nın talimatlarını izleyin, çünkü bu hayat kurtarır; ikincisi, kararlılıkla, sorumlulukla ve tabii ki sabırla bir arada durun."

Sonraki Haber