Netanyahu'dan Erdoğan'a küstah yanıt

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BMGK'da yaptığı konuşmaya video yayınlayarak cevap verdi. Netanyahu'nun küstah cevabına Cumhurbaşkanlığından yanıt gecikmedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda uluslararası politikaya dair değerlendirmelerde bulundu.

ERDOĞAN: MERAK EDİYORUM BU İSRAİL NERESİDİR? TOPRAKLARI NERELERİ KAPSIYOR?

Erdoğan, konuşmasında İsrail'i hedef alarak şunları söyledi:

"Bugün adaletsizliğin en çok yaşandığı yerlerden biri, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarıdır. Ben merak ediyorum bu İsrail neresidir? Bu İsrail'in toprakları nereleri kapsıyor? 1947'de neresiydi, 1949-67'de neresiydi ve şu anda İsrail neresidir? İsrail doymuyor. BM'nin İsrail'le ilgili aldığı kararları uygulamıyor. O zaman BM ne işe yarıyor? Türkiye olarak bizim bu konudaki tavrımız nettir, çözüm 1947 anlaşması temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Size BM kürsüsünden soruyorum, İsrail devletinin sınırları neresidir? 1948 sınırları mıdır, 1967 sınırları mıdır yoksa daha başka sınırları mı vardır? Yüz yılın anlaşması denen girişimin amacı Filistin'i tamamen ortadan kaldırmak mı? Bunlar dünyayı kana mı bulamak istiyorlar? BM başta olmak üzere, uluslararası camianın tüm aktörleri vaatlerin ötesinde somut destek vermelidir. Filistinliler için yardım ve bayındırlık çalışmalarının etkin bir şekilde sürdürülmesi bu açıdan çok önemlidir. Türkiye, mazlum Filistin halkının yanında yer almaya devam edecektir."

NETANYAHU: YALAN SÖYLEMEYE SON VER

Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in yayılmacılığını hedef almasının ardından Netanyahu Twitter üzerinden yayımladığı görüntülü mesajla Erdoğan'a yanıt verdi.

Ülkesinde koalisyon görüşmelerine katılmak için BM Genel Kurulu'nun yapıldığı New York'a ziyaretini iptal eden Netanyahu, İsrail Başbakanlığı hesabından da paylaşılan görüntülü mesajında şu ifadelere yer verdi: "İsrail hakkında yalan söylemeye son vermeyen, kendi ülkesinde Kürtleri katleden ve Ermeni halkına yönelik korkunç katliamı reddeden Erdoğan İsrail'e vaaz vermemeli. Erdoğan yalan söylemeye son ver."

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN YANIT

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Netanyahu'nun Erdoğan'a yönelik iddialarına tepki göstererek "Boğazına kadar yolsuzluk suçlamalarına batmış olan Binyamin Netanyahu bir kez daha dikkati kendi iç sorunlarından başka yöne çekmeye çalışıyor. Vaktinizi gerçekten seçimi kazanabilecek bir lidere saldırmak yerine duruşmanıza hazırlanmaya harcamanız daha iyi olmaz mı?" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da şu ifadeleri kullanarak Netanyahu'ya cevap verdi:

"İsrail Başbakanı (Netanyahu) üzgün çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin topraklarını işgali ve Filistin halkına zulmettiği gerçeğini yüksek sesle dile getiriyor. Netanyahu, sessizlerin sesi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazlumları savunmaya devam edeceğini anlamalı."

Sonraki Haber