Nasrallah'ın yeri nasıl tespit edildi? Fransızlardan çarpıcı iddia

Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülmesi, Orta Doğu'da gerilimin tırmandığı bir ortamda Hizbullah için büyük bir gerileme oldu. Fransız basınına göre İranlı casus, İsrailli yetkilileri Hizbullah'ın Beyrut'un güney banliyölerindeki yeraltı karargahında yapacağı toplantı hakkında bilgilendirdi.

Son Güncelleme:

Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülmesi, Orta Doğu'da gerilimin tırmandığı bir ortamda Hizbullah için büyük bir gerileme oldu. Neredeyse nokta atışıyla vurulan Nasrallah’ın öldürülmesine yönelik değişik iddialar da ortalıkta dolaşmaya başladı.

Fransız Le Parisien gazetesinin bir kaynağa dayandırdığı haberine göre İranlı casus, İsrailli yetkilileri Hizbullah'ın Beyrut'un güney banliyölerindeki yeraltı karargahında yapacağı toplantı hakkında bilgilendirdi. Casus ayrıca Nasrallah'ın yanı sıra örgütün bazı üst düzey komutanlarının da toplantıya katılacağı bilgisini verdi.

İsrail'in Pazar günü düzenlediği hava saldırısında bir Hizbullah lideri daha öldürüldü. Nabik Kauk, Hizbullah'ın Merkez Konseyi'nin başkan yardımcısıydı. Kauk 1995'ten 2010'a kadar grubun Güney Lübnan'daki askeri komutanıydı.

İsrail bu kez Yemen'i vurdu! Hudeyde kentinden dumanlar yükseliyor... İran'da Hizbullah lideri Nasrallah'ın ölümü manşetlerde Gazze Şeridi'nde korkutan görüntü! Tehlike saçıyorlar Hizbullah'ın yeni lideri Haşim Safiyuddin mi olacak? Lübnan'dan kaçan binlerce kişi, Suriye'de Esad rejiminin boşalttığı şehirlere giderken görüntülendi İsrail ordusunun Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırıları devam ediyor