Muradov: Azerbaycan-Türkiye Kültür Vakfı kurulacak

Yurt dışında yaşayan Azerbaycanlılar için yeni bir iletişim platformu üzerinde çalıştıklarını belirten Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Muradov, "Büyük projelerimizden biri Azerbaycan-Türkiye Kültür Vakfı'nın kurulmasıdır" dedi.

Son Güncelleme:

Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov, 2020 yılında komitenin amaçları hakkında açıklamalarda bulundu. Muradov, "Küreselleşmiş dünyada Azerbaycan dilinin, milli kimliğinin ve kültürünün korunması Azerbaycan diasporası için önemlidir. Yurt dışındaki yurttaşlarımız için bir 'Azerbaycan dili' kitabı, Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nin girişimi ve desteğiyle hazırlandı. Diğer birçok ülkede "Karabağ" okullarının açılması planlanmaktadır" dedi.   

Komitenin farklı ülke ve şehirlerde Azerbaycan evleri inşa etme sürecini sürdürmeyi ve önümüzdeki yıl 8 bölgede daha bu tür merkezler kurmayı planladığını söyleyen Başkan Muradov şöyle devam etti:

"Tek bir logo altında faaliyet gösteren Azerbaycan evleri yurt dışındaki yurttaşlarımızın her biri için açık alan olacak. Bir araya gelip çeşitli etkinlikler düzenleme ve sohbet etme fırsatı bulacaklar. ABD ve Rusya Federasyonu için çok sayıda kültürel proje planlanıyor. Projelerin uygulanmasına Şubat ayında başlanacak. Önümüzdeki yıl yurttaşlarımızın dört gözle beklediği "Soydaşlık Kanunu"nun yeni parlamentoda kabul edilmesini umuyoruz. Yurt dışında yaşayan düşük gelirli Azerbaycanlılara sosyal yardım sağlama kuralları" oluşturulması konusunda çalışmalar da sürdürülmektedir."

Komitenin yurt dışında yaşayan Azerbaycanlılar arasında yeni ve eşsiz bir iletişim platformu üzerinde çalıştığını belirten Muradov, şunları söyledi:

"Yakın zamanda çalışma sona erecek ve büyük olasılıkla Şubat ayına kadar yurttaşlarımıza vereceğiz. Büyük projelerimizden biri Azerbaycan-Türkiye Kültür Vakfı'nın kurulmasıdır. Tüm teknik sorunlar çözüldü ve önümüzdeki yıl açmayı planlıyoruz. Bu bizim en büyük fonlarımızdan biri olacak. Türkçe konuşan ülkelerden diaspora gençleri için yaz kampı önerileri tartışılıyor ve yakın gelecekte somut kararlar alınması bekleniyor. Azerbaycanlı akademisyenleri birbirine bağlayan projelerimiz var ve şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz. Kısacası, çok fazla planımız var ve tüm çalışmalarımız bir devlet komitesi olarak Azerbaycan diasporasının faaliyetlerini güçlendirmeyi, lobi faaliyetlerine aktif olarak katılmayı ve Azerbaycan'ın tarihi ve kültürel mirasını teşvik etmek için karşılıklı ilginç ve etkili projeler uygulamayı hedefliyor. Hedefimiz, yaşadıkları ülkeye bakılmaksızın, yurttaşlarımızın her birinin bağımsız ve güçlü Azerbaycan devletini yanında görmesini sağlamaktır."

Sonraki Haber