Mülteci botunu ezdi geçti!

İspanyol polisine ait devriye teknesi, 4 kişiyi taşıyan mülteci botunun üzerinden geçti. Bir kişinin denize düşmesiyle sonuçlanan olay büyük tepki çekti.

Son Güncelleme:

Sahil güvenlik teknesi, mülteci botunu sıkıştırdı ve hatta üzerinden geçti. Olayın adresi İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprakları...

Melilla kıyılarına doğru ilerleyen mülteci botu, İspanyol polisine ait bir devriye teknesi tarafından fark edildi. Bottaki dört kişi vardı. Bir süre kovalamaca yaşandı. Devriye ekipleri botun önünü kesmek için manevra yaptı.

Dümeni kıran devriye teknesi bir anda botun üzerine çıktı. Göçmen teknesindeki bir kişinin denize düştüğü görüldü. İspanyol polisi olayda kimsenin yaralanmadığını duyurdu. Bottakilerin İspanya'ya kaçak yollarla girmeye çalıştığı belirtildi.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından tepkiler büyüdü. Fas ve İspanya'daki insan hakları savunucuları soruşturma başlatılmasını talep etti.

İspanya muhalefeti olayı kınadı. İçişleri Bakanlığı'ndan bir kaynağa göre ise İspanya hükümeti olaya ilişkin soruşturma başlatmayı düşünmüyor.

New Jersey'de Cadılar Bayramı'na özel etkinlik Hindistan'da yolcu treni yük trenine çarptı: 19 yaralı Mısır'da korkunç kaza! İki vagon suya gömüldü Milton Kasırgası nedeniyle evlerinde mahsur kalan aile böyle kurtarıldı 81 yaşında manken oldu Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Han Kang'ın kitapları yok satıyor