Miçotakis ateşle oynuyor: "Türkiye sınırına konuşlandıracağız"

Galerinin tamamı için tıklayınız

DW'de yer alan habere göre Atina'da Alman mevkidaşı Olaf Scholz'u ağırlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, kısa bir süre önce Almanya'dan ülkesine gönderilen Marder tipi zırhlı muharebe araçlarının Türkiye sınırına konuşlandırılacağını açıkladı. Scholz ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Miçotakis, "Silahlı kuvvetlerimiz, onların (zırhlı araçlar) en fazla orada işe yarayacağı görüşünde" diyerek, Meriç Nehri hattındaki Türkiye sınırına işaret etti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise, zırhlı araçların nerede konuşlandırılacağının, her NATO müttefikinin kendi kararı olduğunu belirterek, "Biz Marderları Yunanistan'a gönderdik ve onlardan her gün nerede olduklarına dair rapor almıyoruz. Bunu sormuyoruz da" dedi. Almanya'nın Yunanistan ile pek çok alanda işbirliği içinde olduğunu belirten Scholz, gönderdikleri silahların akıbetini sormanın "tuhaf bir tavır" olacağını söyledi.

Zırhlı araçların daha sonra Türkiye sınırında konuşlandırılacakları bölgeye taşınmaları bekleniyor. Atina, son yıllarda Türkiye sınırına yönelik askeri yığınağı artırmasının nedenini kaçak göçmenlerle mücadele nedeniyle yaptığını öne sürüyor. 

Kaynak: Diğer