Meşhur 'Fransız öpücüğü'yle teşvik edildi: Aşının çok istenen yan etkileri var!

Koronavirüs salgını Fransa'da etkisini arttırmaya devam edip, yetkililer salgında 4'üncü dalganın yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunurken, aşıya teşvik için düzenlenen bir kampanyada tutkuyla öpüşen çift kullanılarak 'Fransız öpücüğüne' gönderme yapıldı

Son Güncelleme:

Koronavirüs salgını Fransa’da etkisini arttırmaya devam ediyor. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Fransızları bu ayın sonunda Covid-19 salgınında 4’üncü dalganın yaşanabileceği konusunda uyararak, aşılama ve Covid-19’un Hindistan’da ortaya çıkan Delta mutasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Fransa’da son 5 gündür vakaların yeniden artışa geçtiğini ifade eden Veran, "Temmuz sonu itibariyle dördüncü dalga" korkusu yaşadıklarını ve daha bulaşıcı olan Delta mutasyonunun tehlikeli olduğunu açıkladı. Bakan Veran, nüfusun yoğun şekilde aşılanması ve sağlık kurallarına saygı gösterilmesiyle, mutasyonun yayılmasını sınırlandırmanın hala mümkün olduğu belirtti.

Veran, "Çok bulaşıcı olan Delta mutasyonu nedeniyle, İngiliz örneği, Temmuz sonundan itibaren dördüncü bir dalganın mümkün olduğunu gösteriyor. Aşı konusunda daha da hızlı hareket etmeliyiz. Ülkemiz zamanla yarışıyor" dedi.

Veran, aşıların Delta mutasyonu da dahil olmak üzere virüsün diğer mutasyonlarına karşı etkili olduğunu aktardı.

AŞIYA TEŞVİK İÇİN İLGİNÇ KAMPANYA

Fransa’da sağlık yetkililerinin aşıya teşvik için düzenlediği kampanyada tutkuyla öpüşen bir çift kullanılıyor. Provence-Alpes-Côte d’Azur bölgesinin sağlık hizmetleri tarafından düzenlenen kampanyada özellikle gençleri aşıya teşvik hedefleniyor.

"Her bir aşıyla hayat yeniden başlıyor, aşılanalım" mesajı verilen kampanyanın diğer görsellerinde konserde eğlenen gençler, tren istasyonunda kavuşan bir çift, ailece plaja giden mutlu insanlar da yer alıyor.

Sağlık bölge müdürlüğü (ARS) yetkilileri her fotoğrafta yeniden buluşma anları canlandırılarak pozitif bir mesaj verildiğini ifade etti.

Aşının istenmeyen yan etkilerine gönderme yapmak için "Aşının çok istenen yan etkileri var" sloganın tercih edildiği kampanya görselleri bilboardların yanısıra bar, restoran, spor salonları gibi alanlarda kullanılacak.

Fransa’da 55 milyona yakın aşı uygulandı. Bu da nüfusunun yaklaşık yüzde 40’ının her iki dozunu da olduğu anlamına geliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber