Meksika'da belediye başkanının kafasını kestiler

Meksika'nın güneyindeki Guerrero eyaletinin başkenti Chilpancingo'nun Belediye Başkanı Alejandro Arcos Catalán, dün vahşi bir suikaste kurban gitti.

Son Güncelleme:

Altı gün önce göreve başlayan 43 yaşındaki Belediye Başkanının kafası kesildi ve ürkütücü sahnenin sosyal medyada birkaç kez paylaşılan bir fotoğrafına göre kafası bir arabanın tavanına bırakıldı.

Cinayet, yarın ulusal güvenlik planını sunacak olan yeni Başkan Bayan Claudia Sheinbaum'un göreve başlamasından beş gün sonra işlendi. Haziran ayında da, Sheinbaum'un seçilmesinden bir gün sonra, Meksika'nın batısındaki bir kasabanın Belediye Başkanı suikasta uğramıştı.

Eyalet Valisi Bayan Evelyn Salgado, X'te yaptığı açıklamada, "Chilpancingo Kent Konseyi Başkanı Alejandro Arcos Catalan'ın öldürülmesini şiddetle kınıyorum" dedi.

Muhalefetteki PRI'nin Başkanı Alejandro Moreno, "Chilpancingo Belediye Başkanı Alejandro Arcos'u ve sadece üç gün önce de aynı belediyenin sekreteri Francisco Tapia'yı öldürdüler. Bir haftadan daha kısa bir süredir görevdeydiler" dedi.

Alejandro Arcos Catalán, bu yıl 2 Haziran'da yapılan seçimlerde PRI-PRD-PAN muhalefet ittifakının adayı olarak Chilpancingo Belediye Başkanlığını kazanmıştı.

Sonraki Haber