Lüks otomobille Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen gurbetçilere ne oldu?

Galerinin tamamı için tıklayınız

Soru üzerine bir gurbetçi vatandaş, son model arabasının olmadığını, normal bir Mercedes kullandığını belirterek "Burada genelde Mercedes ve BMW'nin lüks markaları kullanılıyor. Burada heveslenip Türkiye'ye lüks araçla gidip gezmek isteyenler de var ama ben onlara katılmıyorum" dedi.

"Neden böyle bir heves var?" sorusuna ise "Burada doğanların öyle hevesleri var. Ben Türkiye'den geldim. Bir sene çalışıp güzel bir arabayla memlekete gitmek isteyen çok" diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise "Burada arabalar uygun ama vergileri daha fazla. Benim tanıdığım duyduğum insanlar memlekete Mercedes'le BMW'yle geliyorlar. Ben gitmem. Türkiye'de de var araba" dedi.

"Türkiye'ye lüks arabayla gitmek istemem" diyen bir başka vatandaş ise "Başka gözle bakıyorlar. Almancılar geldi, en kral arabaları var altında. Parasıyla hava atıyorlar diyorlar. Almanya'da araba satın almak pahalı değil ama vergisi çok fazla" dedi.

Bir başka Türk vatandaşı gurbetçi ise 95 model araç kullandığını belirtirken "Küçükken babamla arabayla Türkiye'ye giderdik ama uzun yıllardır gitmiyoruz. Uçakla gidiyoruz" dedi.

Bir kez Türkiye'ye lüks araçla gittiğini belirten bir başka vatandaş ise "Geniş konforlu olduğu için gittik ama şimdi lüks arabamız yok" şeklinde konuştu.

Koronadan dolayı Almanya'da otomobil fiyatlarının arttığını, benzin fiyatlarının da iki katına çıktığını belirten bir başka gurbetçi ise, "Lüks araçla Türkiye'ye gitmedim, uçakla gidiyorum. Burada doğmadım ama 30 senedir buradayım. Özellikle lüks araçla Türkiye'ye giden de var gitmeyen de" dedi.

Bir başka vatandaş işe "Maalesef imkanım olmadığı için Türkiye'ye lüks araçla gidemedim" diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV