Lübnan'daki Türkler yaşadıklarını anlattı: "1 haftalığına gelmiştik 24 gündür buradayız"

İsrail'in saldırıları nedeniyle tahliye talebinde bulunan yaklaşık 2 bin Türk vatandaşı, Beyrut Limanı’na yanaşan TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileriyle tahliye edildi. Haber Global ekibi titizlikle yürütülen operasyonu yerinde görüntüledi.

Son Güncelleme:

İsrail, Lübnan'a yönelik saldırılarını yoğunlaştırırken Türkiye tahliye operasyonu için düğmeye bastı. Haber Global Strateji ve Güvenlik Muhabiri Murat Karataş ile Kameraman Varol Biçer Beyrut Limanı'nda Türk deniz kuvvetlerine ait iki gemiyle Mersin'e doğru yola çıkmayı bekleyen kalabalığı görüntüledi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, operasyonunun detaylarını Haber Global'e anlattı. Ulusoy, "Burada gördüğünüz gibi büyük bir operasyonu başlatmış bulunuyoruz. Tabii geride kalan daha çok sayıda vatandaşımız olacak. Onlardan gelecek tahliye taleplerine göre ilave çalışmaların gemi yoluyla veyahut hava yoluyla yürütülmesi yönünde yoğun çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Lübnan'da yaklaşık 13-14 bin Türk vatandaşı var. Operasyon kapsamında tahliye edilen 2 bin kişi arasında yer alan Türkler, tanıklık ettikleri şiddeti anlattı. Tahliye edilen vatandaşlar Türkiye'ye teşekkür etti.

Beyrut'un güneyinde bir patlama daha İngiliz istihbaratından Rusya suçlaması NASA, uzaydan çekilen görüntüyle uyardı: "Milton'un yolunun üstündeyseniz hemen ayrılın..." Milton Kasırgası hakkında veri toplamak için uçuş gerçekleştirdi   Haber Global ekibi görüntüledi: İsrail İHA'ları Beyrut semalarında Vardanyan'ı aklama görevi Polman'a verildi