Kuzey Kore görüntüleri paylaştı: Başrolde Kim Jong-Un var

Kuzey Kore uzun bir aradan sonra ilk balistik füze testini yaptı, denemeye ilişkin görüntüleri paylaştı. Görüntülerdeki Kim Jong Un'un güneş gözlüklü, deri ceketli tarzı gündem oldu.

Son Güncelleme:

Dünyanın gözü Rusya-Ukrayna savaşındayken, Kuzey Kore'den bölgedeki gerilimi yükseltecek bir hamle geldi. Kuzey Kore önce  ilk balistik füze testini yaptı.

Kıtalararası balistik füze denemesini 'eşsiz bir zafer' olarak nitelendiren Kuzey Kore denemeleri de paylaştığı bir video ile duyurdu.

Paylaşılan videoda Kuzey Kore lideri Kim, denemeleri deri ceketi ve gözlükleri ile takip ederken görülüyor.

Videonun aksiyon filmlerine benzer efektlerden ve müzikten oluşması ise 'Kim Top Gun filmine özenmiş' yorumlarına neden oldu.

Füze denemesinin ardından Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, şu ifadeleri kullandı:

“Büyük bir zafer. Kore Yarımadası’nda askeri gerginlik her gün tırmanıyor. Amerikan emperyalizmiyle uzun süredir devam eden bir mücadelemiz var. Ortada nükleer bir tehdit de söz konusu. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin geliştirdiği bu yeni stratejik silah, gücümüzü tüm dünyaya bir kere daha gösterdi.”

Kuzey Kore yönetimi, denenen füzenin "yeni tip" kıtalar arası balistik füze olduğunu açıkladı. Güney Kore, füzenin 6 bin 200 metrede yaklaşık 1080 kilometre uçtuğunu öne sürdü. Japonya da Kuzey Kore'den fırlatılan füzenin münhasır ekonomik bölgesine düştüğünü duyurdu. Füzenin 71 dakika havada kaldığı vurgulandı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber