Kuzey Kore'de şaşırtan görüntü: Kim Jong Un eşiyle görüntülendi

Kuzey Kore'nin önceki lideri Kim Jong-il'in doğum yıl dönümü etkinliklerinde şaşırtan bir gelişme yaşandı. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un eşi Ri Sol Ju, bir yıl sonra ilk kez görüntülendi

Son Güncelleme:

İktidardaki İşçi Partisi'nin yayın organı Rodong Sinmun, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 2011'de ölen babası ve eski lider Kim Jong-il'in doğum günü nedeniyle düzenlenen bir etkinliğe katıldıkları fotoğrafları paylaştı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un eşi Ri Sol-ju 1 yıldan uzun süre bir boyunca ilk kez yüzünü gösterdi.

​Büyük etkinliklerde eşine eşlik eden Ri, Ocak 2020'den itibaren yeni bir görüntü vermemiş, bu da yine sağlığının kötüleştiğinin ya da bebek bekliyor olabileceğinin göstergesi olarak yorumlanmıştı. Kuzey Kore'de üst düzey devlet ve ordu yetkilileri uzun süre kameralar karşısına çıkmazsa öldükleri ya da infaz edildiklerine dair haberlere sıklıkla rastlanıyor. 

Güney Kore Ulusal İstihbarat Ajansı (NIS), Ri'nin koronavirüs kaygısıyla ortalarda görünmediğini ve 'çocuklarıyla yakından ilgilendiğini' düşünüyor. Kuruma göre, özel hayatları hakkında çok az şey bilinen Ri ve Kim çiftinin 3 çocuğu var.

Şu ana kadar hiç vaka bildirmeyen Kuzey Kore'de koronavirüs salgınına dair gelişmeler hakkında bilgi alınamıyor. Başkent Pyongyang'daki Mansudae Sanat Tiyatrosu'ndaki konserde diğer katılımcıların yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı maske takmaması ve sosyal mesafeye uymaması dikkat çekti.

SURİYE DEVLET BAŞKANI ESAD'DAN KİM jONG UN'A MESAJ

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a babası Kim Jong-il'in doğum yıldönümü nedeniyle tebrik mesajı gönderdiği bildirildi. Kore Merkezi Haber Ajansı'nda (KCNA) yer alan haberde, mesajda Esad'ın, Kim Jong-un'a ve onun aracılığıyla Kuzey Kore halkına içten tebriklerini ilettiği ifade edildi. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne eski liderler Kim İl-sung ve Kim Jong-il'in istediği doğrultuda daha fazla ilerleme, refah ve gelişim dilediği kaydedilen Esad'ın, iki ülke arasındaki tarihi ilişkiler ve karşılıklı işbirliğini her alanda geliştirme arzusunu ifade ettiği bildirildi. Esad'ın mevcut lider Kim Jong-un'a da sağlık ve mutluluk dilediği açıklandı.

Görevi oğlu devralmıştı16 Şubat 1941'de doğan eski Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-il, Ulusal Savunma Kurulu Başkanı, Kore İşçi Partisi Genel Sekreteri ve Kore Halk Ordusu Başkomutanlığı görevlerini yürütmüştü. Kim Jong-il’in 17 Aralık 2011'deki ölümünün ardından görevi, ülkenin mevcut lideri Kim Jong-un devralmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber