Küçük bir insan ağırlığındaki obez kedi diyete girdi: Sürekli bunlarla beslemişler

Rusya'da bir kedi, personelin aşırı bisküvi ve çorbayla beslediği bir hastanenin bodrum katından kurtarıldığında, küçük bir insan çocuğuna eşdeğer olan 17 kilogram ağırlığında olduğu tespit edildi.

Son Güncelleme:

Daily Mail'in haberine göre, Rusça'da Kroshik ya da 'Crumbs' olarak adlandırılan turuncu tekir kedi kurtarıldı ve önceki sahipleri tarafından terk edildikten sonra bodrumda yaşadığına inanılıyor.

Kroshik zengin beslenmenin tadını çıkarıyordu ve boyutları büyüyerek yürüyemeyecek hale gelmişti. Kurtarma görevlileri Kroshik'i Perm kentindeki bir veterinere götürdü. Klinikte doktorlar, kilosu nedeniyle tombul kediye ultrason yapmakta zorlandılar ve kediyi diyete soktular. Ayrıca biraz yağ kaybetmesi için ara sıra bir koşu bandında yürümesi bekleniyor.

Matroskin Barınağı çalışanları yerel basına yaptıkları açıklamada, “Kroshik'in hikayesi, birinin bir kediyi bu kadar çok sevip onu bu hale getirecek kadar beslediği son derece nadir bir vaka” dedi.

Barınak çalışanları, Kroshik'in kilosunun dörtte üçünü verip eski haline dönene kadar egzersiz yapmasını ve sağlıklı bir diyet uygulamasını planlıyor.

Evcil hayvanları aşırı beslemek, iyi bir şey olarak düşünülse bile, genellikle felakete yol açıyor. Benzer bir vakada, Yeni Zelanda'da bir kadın, Nuggi adlı köpeğini 53 kg'a kadar aşırı besledikten sonra iki ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kadın, hiçbir fiziksel egzersiz yapmadan köpeğini 10 parçaya kadar tavuk ve köpek bisküvisi ile besliyordu. İki ay içinde yaklaşık 9 kilo vermesine rağmen Nuggi karaciğer kanamasından öldü.

Sonraki Haber