Kraliçe'nin açıklamasında dikkat çeken detay

Tüm dünyayı şaşkına çeviren Prens Harry ile Sussex Düşesi Meghan Markle'ın kraliyet ailesinden ayrılma kararının yankıları sürüyor. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, karara destek verdiklerini açıklarken, İngiliz basını detaylara değindi

Son Güncelleme:

Harry ve Meghan çifti geçen hafta sosyal medyada yaptıkları açıklamayla kraliyet unvanlarını ve görevlerini bırakacaklarını, mali olarak bağımsız olmak istediklerini ve zamanlarının bir kısmını Kuzey Amerika'da bir kısmını ise İngiltere'de geçireceklerini duyurmuştu. 

Kraliçe 2. Elizabeth'in başkanlık ettiği Veliaht Prens Charles, tahtın sonraki varisi Prens William, Prens Harry başta olmak üzere ailenin önemli üyelerinin katıldığı bir toplantı düzenlenmişti.

KRALİÇE'DEN ALIŞILMADIK DÜZEYDE AÇIKLAMA

Kraliçe Elizabeth, kendi başkanlığında gerçekleştirilen aile toplantısının ardından alışılmadık düzeyde kişisel bir yazılı açıklama yayımladı. 

Toplantıyı, "yapıcı bir tartışma" diye nitelendiren 2. Elizabeth, "Ben ve ailem, Harry ile Meghan'ın genç bir aile olarak yeni bir hayat kurma arzusunu tamamen destekliyoruz. Kraliyet ailesinin tam zamanlı çalışan üyesi olarak kalmalarını tercih edecek olsak da, ailemin değerli bir parçası olarak kalıp, daha özgür bir hayat yaşama dileklerine saygı duyuyor ve anlıyoruz. O nedenle çiftin zamanlarının bir kısmını Kanada'da, bir kısmını İngiltere'de geçirecekleri bir geçiş dönemi olması konusunda anlaşıldı. Bunlar ailem için çözülmesi karmaşık konular. Daha yapılacak işler var ancak önümüzdeki günlerde nihai karara varılmasını istedim." ifadelerini kullandı.


DÜK VE DÜŞES DEĞİL, HARRY VE MEGHAN OLARAK BAHSEDİLDİ

Guardian gazetesi, dün yapılan toplantıyı "tarihi olarak" nitelendirirken, çiftten dük ve düşes olarak değil, 'Sussexler' ya da 'Harry ve Meghan' olarak bahsedildiğine dikkat çekti.

The Times gazetesi de benzer şekilde, açıklamada, Sussex Dükü ve Düşesi'nden "Harry ve Meghan" olarak bahsedilmesinin "sıra dışı" olduğunu ve bunun açıklamanın "samimi tonuna uygun olduğunu" belirtti. 

Aynı zamanda, Kraliçe'nin altı cümlelik açıklamasının dördünde ilk iki cümlede olmak üzere, toplam sekiz kez aile kelimesinin geçtiğine dikkat çekildi.

Gazete, yapılan açıklamaya rağmen, çiftin kraliyet unvanlarını koruyup korumayacakları ve Cornwall Dükalığı'ndan Prens Charles'a ait olan mülklerin gelirlerini almayı sürdürüp sürdürmeyecekleri gibi soruların yanıtlanmadığına dikkat çekti.

Prens Harry ve Meghan Markle, kendi web sitelerinde Cornwall Dükalığı'ndaki mülklerden gelen ödemelerin toplam gelirlerinin yüzde 95'ini oluşturduğunu söylüyor.

TARTIŞMALI GELİN

Prens Harry ve Meghan Markle, geçen yıl başkent Londra'nın batısındaki Windsor Kalesi'nin tarihi ibadethanesi St. George Chapel'da görkemli bir törenle evlenmişti. 

Kraliçe, torunu Harry'e Sussex Düklüğünü vermiş, böylece Meghan da Sussex Düşesliğine gelmişti.  

Kraliyet ailesine dahil olmadan önce aktrislik kariyeri bulunan, ABD vatandaşı olan ve ailesinin kökleri Afrika'ya dayanan Markle, İngiliz monarşisi için ilk niteliğinde pek çok özelliği bir arada taşımasıyla tartışma konusu olmuştu.  

Veliaht Prens Charles ile Prenses Diana'nın ikinci çocuğu olan Harry, tahtın altıncı sıradaki varisi konumunda bulunuyor. 

Prens Harry'nin annesi Diana, İngiliz bulvar basınının sürekli takibi altında geçirdiği hayatını, 31 Ağustos 1997'de Paris'te 36 yaşındayken paparazilerin takibi sırasında bir tünelde geçirdiği trafik kazasında kaybetmişti.

Sonraki Haber