Kraliçe Elizabeth tahttan çekiliyor mu?

Kraliçe II. Elizabeth'in, oğlu Prens Andrew'un adının taciz skandalları içinde yer alması üzerine, 18 ay içerisinde tahttan çekilip yerine oğlu Prens Charles'ın geçeceği öne sürüldü.

Son Güncelleme:

İngiltere Prensi Andrew'un, dev bir fuhuş ağını kontrol ettiği belirtilen ABD'li milyarder Jeffrey Epstein ile yakınlığı kapsamında taciz skandalıyla çalkalanan İngiliz Kraliyet Sarayı, bu günlerde taht değişimini konuşmaya başladı. Prens Andrew geçtiğimiz günlerde Kraliçe ile görüşerek tüm yetkilerini devretmişti. 

Yaşanan bu gelişmeler üzerine İngiliz basını, 93 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth'in 18 ay sonra 95 yaşına gireceği ve tıpkı eşi Prens Philip'in 95 yaşında yaptığı gibi görevlerinden el çekmeyi düşündüğü, yetkilerini 18 ay içerisinde oğlu Prens Charles'a devredeceği iddia edildi.

Bir kraliyet kaynağı, "Kraliçe yaşı konusunda oldukça dikkatli ve zamanın geldiğinden emin olmak, bu devir teslimin kusursuz olmasını istiyor.  Eğer 95 yaşına geldiğinde hala hayattaysa, tahtı ciddi şekilde Prens Charles'e devretmeyi düşünüyor" dedi. "Prens Andrew'un Epstein skandalı, Prens Charles'ın bir adım öne çıkması için büyük bir fırsattı. Hiç kimse, Kraliyet Ailesi kurumundan daha büyük değildir. Buna Kraliçe II. Elizabeth'in favori çocuğu olan Prens Andrew da dahil." ifadelerini kullandı. 

PRENS ANDREW VE EPSTEIN BAĞLANTISI

Prens Andrew, cinsel taciz suçundan hüküm giyen Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in arkadaşıydı. ABD Başkanı Donald Trump ve eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın da bir dönem arkadaşlık yaptığı Epstein, çocuklara cinsel istismarda bulunmak ve cinsel ilişki amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanıyordu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Epstein, 10 Ağustos'ta New York'ta tutulduğu cezaevinde ölü bulundu, daha sonra Epstein'ın intihar ettiği açıklandı. 

Epstein'ın kurbanlarından Virginia Giuffre, 17 yaşında olduğu 2001 yılında, daha sonra 2002 yılında New York'ta, Londra'da ve Epstein'ın ABD Virjin Adaları'ndaki özel mülkünde Prens Andrew'la cinsel ilişkiye zorlandığını söyledi. 

Prens Andrew "Böyle bir şey olmadı. Kesinlikle böyle bir şey olmadığını size söyleyebilirim. Bu hanımefendiyle görüştüğümü hatırlamıyorum, kesinlikle öyle bir şey yok" demişti. 

Prens Andrew, olayın Kraliyet ailesinin yardım çalışmalarına zarar verdiğini söyleyerek, "Majesteleri'nden (Kraliçe 2. Elizabeth) yakın gelecekteki kamu görevlerimden çekilmeyi talep ettim ve o da buna izin verdi." demiş ve gerektiği halde soruşturmada işbirliğine gideceğini de açıklamıştı. 

Sonraki Haber