Kozmetik devi için 'kayyum' kararı

Aurelius yatırım fonu tarafından devralınmasından bu yana çalkantı içinde olan İngiliz kozmetik zincirinin Fransa’daki iştiraki, bugün Paris Ticaret Mahkemesi tarafından kayyuma devredildi.

Son Güncelleme:

The Body Shop France, yeni yöneticisinin çalışanlarla yaptığı bir konferans görüşmesi sırasında duyurduğu üzere iki hafta önce kayyum atanması için başvuruda bulunmuştu.

The Body Shop Fransa'ya, kurtarma planını uygulaması için Ticaret Mahkemesi tarafından sonbahara kadar altı aylık bir gözlem süresi verildi. Kurtarma planı kapsamında Fransa'daki mağazalara ve işlere ne olacağı merakla bekleniyor.

Mahkeme kararı, şirketin 260 Fransız çalışan tarafından merakla bekleniyordu. Çalışanlar, The Body Shop'un Alman yatırım fonu Aurelius tarafından devralınmasından bu yana yerel iştirakin içinde bulunduğu "endişe verici" durumdan şikayetçiydi.

İngiltere'deki ana şirket de, Avrupa'daki birçok iştirakiyle birlikte iflas başvurusunda bulundu.

Başarısını "etik" ve çevre dostu kozmetik ürün yelpazesi üzerine inşa eden İngiliz markasının ekonomik sağlığı son yıllarda düşüşe geçti.

Birkaç hafta boyunca kesintiye uğrayan Fransa’daki mağazalar mal teslimatına kısmen yeniden başlanmıştı.

Fransa'daki 60 kadar The Body Shop mağazasından sadece yaklaşık 20 mağazaya mal gönderildiği bildirildi.

İngiliz kozmetik zinciri, Aurelius fonu tarafından devralındığından bu yana önemli bir baskı altında. Ana şirket ve birkaç Avrupa iştiraki iflas başvurusunda bulundu. ABD’de tüm mağazalar kapatıldı.

İş kadını Anita Roddick tarafından 1970'lerde kurulan marka, başarısını "etik" ve çevre dostu kozmetik ürün yelpazesi üzerine inşa etmiş ve bu alanlarda öncü olmuştu.

Önce L'Oréal'in ve sonra da Brezilyalı Natura Cosmeticos grubunun eline geçmesine rağmen The Body Shop’un son yıllarda büyümesi yavaşlamıştı.

Kozmetik alanında doğallık ve çevre dostu argümanı da artık 1970’li yıllarda tüketicide yarattığı olumlu etkiden artık uzak kalıyor.

Sonraki Haber