Koronavirüsten ilk kez bir ABD vatandaşı öldü

Çin'in Wuhan şehrindeki ABD vatandaşı koronavirüsü nedeniyle yaşamını yitirdi. Salgın nedeniyle dünya genelinde can kaybı 724'e virüs bulaştığı teşhisi koyulan kişi sayısı ise 34 binin üzerine çıktı.

Son Güncelleme:

Çin'de ortaya çıkan yeni koronavirüs'te ölü sayısı 724'e yükseldi. Vaka sayısı 34 bini geçti. Çin dışında 27 ülkede 320 kişiye bulaşan virüs nedeniyle iki yolcu gemisi karantina altında. Wuhan şehrindeki ABD vatandaşı koronavirüsü nedeniyle yaşamını yitirdi. New York Times'a açıklama yapan ABD'nin Pekin Büyükelçiliği, bu ölümle coronavirüsünden ilk kez bir ABD vatandaşının yaşamını yitirmesi olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti.

Ülke genelinde son 24 saatte 88 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirirken, 3 binden fazla yeni vaka tespit edildi.


Bugüne kadar can kayıplarının 699’u koronavirüsün merkez üssü olan Hubey eyaletinde olurken, diğer eyaletlerden Hınan’da 4 Heylongciang’da 5, Haynan’da 2, Guicou, Gansu, Cilin, Hıbey, Sıçuan, Guangdong eyaletlerinde 1’er kişi hayatını kaybetti. Ayrıca merkeze doğrudan bağlı kentlerde Pekin ve Çongçing'de 2’şer, Şanghay ve Tiencin’de birer kişi yaşamını yitirdi.Çin ana karası dışında ise Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde bir kişi koronavirüs nedeniyle öldü.

CRUİSE GEMİSİNDE 41 VAKA DAHA

Koronavirüs salgını nedeniyle Japonya’da karantinaya alınan cruise gemisinde 41 vaka daha tespit edildi. Böylece Yokohama Limanı’nda salı günü karantinaya alınan ve 3 bin 700 kişinin bulunduğu gemide koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 61’e çıktı.


KAMARADA KARANTİNA

Diamond Princess isimli yolcu gemisinde karantinaya alınan yaklaşık 2 bin 600 yolcu, 14 günlük karantina günlerini kamaralarında geçiriyor. Hayal gibi bir tatil geçirmek isterken kAbusun ortasına düşen yolcular odalarında televizyon izliyor. Japonya, limana demirlemek isteyen ikinci bir gemiye ise hastalık riski nedeniyle izin vermiyor.


PANGOLİNDEN BULAŞTI İDDİASI

Çinli araştırmacılar bir memeli türü olan, eti ve pulları için yasa dışı ticareti yapılan pangolinin koronavirüsün taşıyıcısı olabileceğini duyurdu. Binden fazla yabani hayvan üzerinde yapılan testler sonrasında, pangolinde bulunan virüsün insana geçmiş yeni tip koronavirüs ile yüzde 99 uyum gösterdiği belirtildi. Yarasalar üzerinden bulaştığı öne sürülen hastalığı insana bulaştıracak bir aracı olması gerektiği öne sürülüyordu. Çin ve Vietnam’da pangolin eti ve pulları geleneksel tıpta kullanılıyor.

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti.


Sonraki Haber