Koronavirüs testi 4 kez reddedilen kadın hayatını kaybetti

ABD'nin Michigan Eyaletine bağlı Farmington Hills'deki bir hastanede laboratuvar teşhis doktoru olarak çalışan Deborah Gatewood, 4 kez farklı seçenekler sunulup koronavirüs testi yaptıramadan hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

63 yaşındaki Deborah Gatewood, ateş ve kuru öksürük şikayetiyle Mart ayının sonlarında hastaneye baş vurdu. Hastanede, koronavirüs semptomları olduğu söylenen kadın, test yapılmadan izolasyon için evine gönderildi.

FOX 2 Detroit'e konuşan Gatewood'un kızı, annesinin üç kez daha koronavirüs testi yaptırmayı denediğini ancak başarılı olamadığını, doktorların test yerine semptomatik tedavi reçetesi yazıp eve 'dinlenmeye' gönderdiğini öne sürdü. 

Kızı Kaila Corrothers, annesinin tam dört kez eve öksürük ilacı yazılarak gönderilerek, dinlenmesi gerektiğinin söylendiğini belirtti. Bir süre sonra durumu kötüleşen Gatewood, iki taraflı pnömöni teşhisiyle hastaneye yatırıldıktan iki gün sonra hayatını kaybetti.

Corrothers, "31 yıldır yaptığı işte enfekte olması ve kendi ailesi (hastane) tarafından bakılamaması, Beaumont için üzücü" dedi. 

Johns Hopkins Üniversitesi'nin paylaştığı son verilere göre, ABD'deki toplam Kovid-19 vakası sayısı 890 bini geçti. 50 binden fazla kişi öldü. Son 24 saatte yaklaşık 29 bin yeni vaka tespit edildi. ABD, Kovid-19 vaka ve ölü sayısında dünyada birinci sırada yer alıyor.

Sonraki Haber