Koronavirüs Brezilya'yı vuruyor: 24 saatte 1188 ölüm daha!

Brezilya'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 1188 artarak 20 bin 47'ye yükseldi

Son Güncelleme:

Kovid-19 vakalarına ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, ABD ve Rusya'nın ardından dünyada en fazla vaka tespit edilen 3. ülke konumunda bulunuyor.

Latin Amerika'nın hem ekonomi hem nüfus hem de yüz ölçümü olarak en büyük ülkesi Brezilya, bölgede en çok vaka görülen 1'inci, dünyada ise 3'üncü ülke olarak öne çıkıyor.
Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun salgını küçümseyici tavırlarına ve bu nedenle bir ay içinde iki sağlık bakanının değişmesine sahne olan Brezilya'daki Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı, bölge ülkelerinin tamamının ölü sayılarının toplamını geçmiş durumda. 
Eski Sağlık Bakanı Henrique Mandetta'nın nisan ortasında görevden alınması ve yerine getirilen Nelson Teich'in görevde bir ayı tamamlamadan istifa etmesinin üzerine Brezilya, salgınla "mücadelesine" geçen ay bakan yardımcılığına getirilen ve sağlık alanında tecrübesi olmayan asker kökenli Eduardo Pazuello ile devam edecek.
Nüfusu 210 milyonu aşan Brezilya'nın salgından bu şekilde etkilenmesine zamanında ve hala uygulanmayan zorunlu karantina sebep gösterilirken, uzmanlar salgının zirve noktasına henüz ulaşmadığını belirtiyor ve temmuz ayından sonra rakamlarda düşme yaşanmasını öngörüyor.
Bu arada salgına karşı önlem alan yerel yöneticiler ise sağlık sisteminin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyor.
Sonraki Haber