Kongo Demokratik Cumhuriyeti harekete geçti! Maymun çiçeğine karşı aşılama başladı...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, maymun çiçeğine karşı aşı kampanyası başlatıldı. Kongo Demokratik Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, ilk etapta 265 bin doz aşı yapılacağını duyurdu.

Son Güncelleme:

Kongolu sağlık destekçileri, maymun çiçeğine karşı aşı kampanyasını başlattıklarını duyurdu. Yetkililer, aşılar için ilk sırada sağlık çalışanlarının yer aldığı duyurdu. Goma bölgesinde başlayan aşı kampanyası, düzenen törenle kutlandı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, bütçe kaynakları nedeniyle kampanyanın kapsamı konusunda uyarıda bulunuyor. Şu anda 265 bin doz aşının olduğu, ancak daha fazlasının yakın zamanda temin edileceği kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika Direktörü Matshidiso Moeti yaptığı açıklamada, "Aşının kaçakçılığı, iklim koşulları sınırlamaları ve sosyal bölgelerin sağlanması açısından önemli bir adıma işaret ediyor" dedi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, 2024 yılından itibaren 30 binden fazla şüpheli ve doğrulanmış vaka ile 990 ölüm bildirdi. DSÖ'ye göre, bu veri, yıl içinde şu ana kadar Afrika'dan kaydedilen vakaların yüzde 90'ını oluşturuyor.

Kaynak: DHA

Sonraki Haber