Kobe Bryant'ın ardından... "Vanessa şimdi güçlü olmak zorunda"

Geçirdiği bir helikopter kazasında 13 yaşındaki kızı Gianna ile birlikte hayatını kaybeden NBA tarihinin efsane isimlerinden 41 yaşındaki Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant ile asla aynı helikoptere binmemek üzere anlaşma yaptıkları ortaya çıktı

Son Güncelleme:

Kobe Bryant, ve 13 yaşındaki kızı Gianna Maria-Onore, Calabasas'ta yaşanan bir helikopter kazasında yaşamını yitirdi.

Kobe Bryant ve eşi Vanessa'nın aynı anda helikoptere binmeyeceklerine dair anlaştıkları ortaya çıktı. Bu sebeple Kobe'nin eşi ve diğer üç kızının helikopter kazasından kurtulduğu öğrenildi.

People dergisinin haberine göre Kobe ve eşi Vanessa, aynı hava aracına birlikte binmeme konusunda anlaşma yaptı. Bu anlaşmanın detaylarını aileye yakın olduğu belirtilen biri açıkladı. Aileye yakın kişi yaptığı açıklamada "Bu sayede eşi Vanessa ve kızları Natalia (17), Bianka (3) ve 2019'da doğan Capri hayatta kaldı" dedi. 

"AĞLAMADAN BİTİREBİLDİĞİ CÜMLE YOK"

Kobe Bryant, 22 yaşındayken, eşi ise henüz 18 yaşındayken 2002 yılında evlendiler ve bu evlilikten biri kazada hayatını kaybeden Gianna olmak üzere 4 kızları oldu.

People dergisine konuşan aileye yakın bir isim, "Bu süreç, tüm aile için olduğu kadar Vanessa için de oldukça zor ve yıkıcı" derken, "Ağlamadan bitirebildiği bir cümle yok ama hayatta kalan kızları için çok zor olsa da bir arada tutuabilmek için oldukça çaba harcıyor. Şimdi daha güçlü olmak zorunda" ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN İKİ KEHANET

6 CESET KAYIP, KARAKUTU YOK

Aşırı sis nedeniyle ortaya çıkan pilotaj hatası sonucu dağa çakılan helikopterde Kobe ve kızı Gianna'nın yanı sıra John Altobelli (56), Keri Altobelli, Alyssa Altobelli, Sarah Chester (45), Payton Chester (13), Christina Mauser ve pilot Ara Zobayan bulunuyordu. Ekipler, kaza alanında sadece 3 cesede ulaşabildi. Bulunan 3 cesedin ise kimlikleri henüz tespit edilemedi. Kalan 6 cesedi ise arama çalışmaları devam ediyor. Enkaz alanını inceleyen güvenlik yetkilileri, Sikorsky S-76 model helikopterlerde karakutu bulunmadığı için böyle bir arama yapılmayacağını belirtti.

SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Kobe'nin helikopteri olan N72EX'in pilotu, John Wayne Havalimanı'ndan 09.08'de kalkıyor ve dakikalar sonra yoğun siste görüş açısının düşmesi sebebiyle yönünü kaybediyor. Saat 9.30'da Burbank Havalimanı Kulesi ile iletişime geçerek yoğun sisten bahsediyor. Radarı sağlıksız çalışan ve görüş açışı düşük olan pilot, kuleden VFR protokolüyle iniş izni istiyor. Ancak bir havalimanına bir seferde yalnızca bir VFR protokolü kullanan hava aracı inebildiği için kule beklemesini söylüyor. Çünkü 3 dakika içerisinde başka bir iniş var.

N72EX daireler çizerek havada iniş izni beklemeye başlıyor. Burbank, N72EX'e dönerek 2.500 feet'in altında kalarak verdiği istikameti takip etmesini istiyor. Birkaç dakika sonra iniş izni çıkıyor. 

Ancak N72EX, Burbank'ın verdiği istikamet yerine başka bir yöne gidiyor. Durumu fark eden Burbank, pilotla iletişime geçerek uyarıyor. Pilot, Van Nuys Havalimanı'nın etrafından dolaşarak aynı istikamete gideceğini söylüyor. Bunun üzerine Burbank, aynı telsiz hattında kalmasını söyleyerek pilotu Van Nuys Havalimanı Kulesi'nin frekansına aktarıyor ve hattan ayrılıyor.

NBA'in efsane yıldızlarından Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın yanı sıra altı kişiyi daha taşıyan Sikorsky S-76 tipi helikopterin pilotunun kazadan hemen önce bir bulut tabakasına girmemek için helikopterin irtifasını artırdığını açıkladılar.

AİLESİNE VAKİT AYIRMAK İÇİN UÇUYORDU

Kobe, 2018'de verdiği röportajda, Los Angeles'ın bunaltan trafiği ve ailesine daha çok zaman geçirmek için helikopter kullandığını anlatmıştı. Kobe'nin ayrıca yakın çevresine sadece Ara Zobayan ile uçarım dediği belirtildi. 

KOBE BRYANT KİMDİR? 

23 Ağustos 1978 doğumlu olan Kobe Bryant basketbol camiasında Black Mamba olarak tanınmaktaydı. Başarılı basketbolcu, Şutör gard ve oyun kurucu pozisyonlarında görev almaktaydı. 

1.98 boyunda bulunan Kobe Bean Bryant, NBA tarihinin en önemli basketbolcularından birisi olarak gösterilmektedir.

Sonraki Haber