Kısıtlamalar gevşetildi, İngiltere'de ölü sayısı yükseldi

İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 627 artarak 32 bin 692 oldu.

Son Güncelleme:

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı dün son 24 saatte 210 artarak 32 bin 65'e yükselmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un yeni tip koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi kararını açıklamasının ardından, vatandaşların Londra Metrosu trenlerini doldurduğu görülmüştü. 

BORİS JOHNSON KISITLAMALARI GEVŞETMİŞTİ
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamındaki önlemlerde yapılan değişikliğe ilişkin yeni kararları açıklayarak, "Tetikte kalmalıyız. Virüsü kontrol etmeye ve hayat kurtarmaya devam etmeliyiz." demiş,  tehdit düzeyine ilişkin 5 kademeden oluşan bir sistemin hayata geçirileceğini bildiren Johnson, "1'inci kademe, hastalığın artık İngiltere'de kalmadığını, 5'inci kademe de en kritik seviyeyi ifade ediyor. Karantina süresi boyunca 4'üncü kademede olduk ve fedakarlığınız sayesinde şimdi 3'üncü kademeye ilerlemeye başlıyoruz." diye konuştu.

"AŞI ASLA BULANAMAYABİLİR"

Aşı veya tedavinin bulunmasını beklemenin bir plan olamayacağını kaydeden Johnson, "Toplu aşı veya tedavinin bulunması bir yıldan fazla sürebilir. Hatta en kötü senaryoda asla bir aşı bulamayabiliriz." ifadesini kullandı. Johnson, salgınla mücadele ve normal hayata dönüş planlarının bu durum dikkate alınarak yapılması gerektiğinin altını çizdi.

İngiltere'de hükümet, maskenin virüsün yayılmasını durdurmaya yardımcı olduğuna dair çok az kanıt bulunduğunu savunuyordu.
Sonraki Haber