Kimse sesini çıkarmadı... Hastalarını uyuşturucuya alıştıran iğrenç doktor!

Hastalarını uyuşturucuya alıştıran hasta ruhlu bir doktor pek çok kadının hayatını kabusa çevirdi. Yaptıkları bilinmesine rağmen kimsenin sesini çıkarmaması başka bir skandalların kapısını araladı.

Son Güncelleme:

Tanisha Johnson’ın tek istediği vücudundaki acının gitmesiydi. Bugüne kadar doktorlar migrenine bir çare olamamıştı. Fakat New York’taki Beth Israel Sağlık Merkezi’nde görev yapan Ricardo Cruciani isimli nörolog hem sıcak kanlı ve sevecendi hem de acısının dinmesi için güçlü afyon içeren ilaçlar yazıyordu.

Doktor elini omzuna koyduğunda “sonunda beni umursayan biri” diye düşündü. Tedavinin ilerleyen aylarında doktor ilaçların dozunu artırdı ve Johnson’u kendisine bağladı. Uyuşturucunun etkisinde olan kadın tacize uğradı, oral seks yapmaya zorlandı. Dava dosyasına göre hasta ruhlu doktor, kadının önünde mastürbasyon dahi yaptı.

Kadın direndiği anda ilaçlarını kesiyordu. Tanisha Johnson doktor Cruciani’nin tek kurbanı değildi. Cruciani, Yaklaşık 30 yıldır New York’ta farklı hastanelerde çalışmıştı. 2017’de nihayet yargı önüne çıktı ve doktorluk lisansını iade etti.

1 MİLYON DOLAR KEFALET

Mahkeme doktora 1 milyon dolar kefalet biçti. Hastalarına yaşattıkları doktorların, ABD’de hastane sistemi üzerinde nasıl bir kuvvete sahip olduklarını sorgulattı.

ABD Kadın Jimnastik Takımı’nın doktoru Lawrence Nassar da yirmi yıl süren görevi boyunca, 150 genç kadına tacizde bulunmaktan suçlanmıştı. Jinekolog Robert Hadden ve Columbia Üniversitesi’nin eski doktoru George Tyndall da fiziki muayene sırasında kadınları taciz ettikleri iddiası ile suçlanmışlardı.

Michigan Üniversitesi’nde görev yapan Doktor Robert Anderson’ın ölümünden 13 yıl sonra kadınlara gereksiz genital ve göğüs muayenesi yaptığı raporlarıyla ortaya çıkmıştı.

SÜREKLİ YER DEĞİŞTİRİRLER

ABD’de bu tip doktorların kabarık bir geçmişi var. Washington Üniversitesi’nde bioetik uzmanı olarak çalışan James DeBois, bu tip doktorların yaptıklarının ortaya çıkmasından korktukları için eyalet, eyalet gezdiklerini söylüyor.

Hastalarını uyuşturucu maddelere alıştıran Riccardo Cruciani’nin kadınlara verdiği ilaçlar o kadar güçlüydü ki bu kadınlar başka doktorlara gözüktükleri zaman farklı doktorlar bu ilaçları yazmayı reddetti. Cruciani’nin bir ayda 1300’den fazla ilaç yazdığı oluyordu.

New Jersey’de açılan bir davada Tanita Johnson ve altı başka kadın Cruciani’nin ve onu çalıştıran hastanenin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor. Kadınların avukatları hastanenin de doktorun davranışlarının farkında olduğunu ancak işler çığırından çıkana kadar harekete geçmediklerini söylüyor. Avukatlara göre; bu hastaneler doktorun durumunu polise önceden bildirmedi ve sessizce hastanelerinden gitmesine izin verdiler.

Riccardo Cruciani’nin çalıştığı pek çok hastane adamın durumu hakkında yorum yapmazken 2017’de çalıştığı Drexel Üniversitesi yaptıkları iç soruşturma sonucunda doktoru hastaneden kovduklarını söyledi.

KAPIYI KİLİTLİYORDU

Cruciani hastalarını ‘muayene’ ederken yanlarında hiç refakatçi yoktu ve doktor da vizite sırasında herhangi bir hemşire olmasını da istemiyordu. Kurbanlarının ifadesine göre hastaları ile görüşürken kapıyı kapattığı da oluyordu. Hastalarının beyanatlarına göre genellikle randevuları günün sonunda hastanede az kişi kalmışken oluyor ve bir saat kadar sürebiliyordu.

Hastalar zaman zaman hemşire veya diğer sağlık personellerinin odada kalmasında ısrarcı olsa da bu istekler genellikle geri çevriliyordu. Bazı hastalar yaşadıklarını hastanedeki başka çalışanlarla paylaştı veya hastane yönetimine mektup yazdılar ama hiçbir sonuç alamadılar.

Başka bir hastanın kocası hastane avukatına başvurdu ama yine de bir şey olmadı. (Hastane yönetimi böyle bir şikayet almadığını söylüyor)

Doktor hakkındaki şikayetlerin başlama tarihi 2005 yılına kadar uzanıyor. Hillary Tullin, ağrılarını dindirecek tek doktoru, yani Cruciani’yi bulduğunda doktor verdiği ilaçlar karşılığında kadını taciz etmeye ve düzenli olarak evine çağırmaya başladı. Kadın yaşadıklarını hastanedeki başka bir doktora anlattığında doktor onun yerine doktoru hastane yönetimine şikayet etmek istemedi. Tullin ağrıları artınca çaresiz olarak doktoru görmeye devam etti.

Hakkındaki iddialar öyle bir noktaya geldi ki 2017 yılının eylül ayında tutuklandı. Tıbbi lisansını geri vermesi karşılığında hapis yatmadı ve düşük seviye cinsel saldırı suçlusu olarak yargılandı, Cruciani'nin davası hala devam ediyor.

Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin tamamı New York Times'ta Roni Caryn Rabin tarafından yayınlanan 'After Years of Sexual Abuse Allegations, How Did This Doctor Keep Working?' isimli makaleden alınmıştır.

Sonraki Haber