Kim Jong-un, Putin'i Kuzey Kore'ye davet etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova ile Pyongyang arasında özellikle askerî alandaki bağları güçlendirmek amacıyla Rusya'ya giden Kim Jong-un daveti üzerine Kuzey Kore'yi ziyaret etmeyi kabul etti.

Son Güncelleme:

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın bugün Kuzey Kore'nin resmî adını kullanarak verdiği habere göre, dün yapılan görüşmenin ardından "Kim Jong-un Putin'i uygun bir zamanda KDHC’yi (Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti) ziyaret etmesi için nazikçe davet etti". 

Ajans, "Putin’in daveti memnuniyetle kabul ettiğini ve Rusya-KDHC dostluğunun tarihini ve geleneğini ilerletmeye devam etme konusundaki sarsılmaz kararlılığını bir kez daha teyit ettiğini" belirtti.

Kim Jong-un dün, Ukrayna savaşına atıfta bulunarak, Vladimir Putin'e, Moskova'nın düşmanlarına karşı "büyük bir zafer" elde edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı ise Pyongyang ile "işbirliğinin gelecekte güçlenmesinden" memnuniyet duyacağını ve nükleer programları ve geliştirdiği füzeler nedeniyle Kuzey Kore'yi hedef alan uluslararası yaptırımlara rağmen bu ülkeyle askeri işbirliğine yönelik çabaları övdü.

Bu, Kim Jong-un'un 2019'da Vladivostok'a yaptığı bir önceki ziyaretten bu yana iki lider arasındaki ilk görüşme oldu.

Kuzey Kore liderinin zırhlı trenle Rusya'ya varmasının ardından Kim Jong-un ve Vladimir Putin, 2016 yılında tamamlanan ve tarihi Baykonur uzay üssünün yerini alacak olan Uzak Doğu'daki Vostoçni kozmodromundaki tesisleri ziyaret etti.

İki lider daha sonra heyetleriyle birlikte ve bire bir olarak yaklaşık iki saat süren resmî görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Sanayi Bakanı Denis Manturov da yer aldı.

Kaynak: Ajans Bizim

Sonraki Haber