Katil avı sona erdi! 18 kişiyi katleden cani ölü bulundu

ABD'de korkulu bekleyiş sona erdi. Maine eyaletinde 18 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı silahlı saldırının zanlısı Robert Card, ölü bulundu.

Son Güncelleme:

ABD'nin Maine eyaletinde 18 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı silahlı saldırının zanlısı Robert Card, olaydan 2 gün sonra ölü olarak bulundu. 

Orduda yedek silah eğitmeni ve psikolojik sorunları olduğu belirlenen Robert Card'ın intihar ettiği ileri sürüldü.

Card, Perşembe günü iki ayrı bölgede akşam saatlerinde halka ateş açmış, saldırıda 18 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırının ardından kaçan Card'ı yakalamak için İç Güvenlik Bakanlığı ile Federal Soruşturma Bürosu FBI geniş kapsamlı çalışma başlatmıştı.

Daha önce saldırganın, aracı ve silahı ile intihar mektubu olduğu belirtilen bir not bulunmuştu.

Kanada'nın kuzeydoğu sınırına yakın bir noktada bulunan ve büyük ölçüde kırsal bir eyalet olan Maine'de yetişkinlerin yarısının silah sahibi olduğu belirtiliyor. Eyalette silah taşımak için ruhsat gerekmiyor.

ABD ORDUSUNDA EĞİTİM ALMIŞ

Maine eyaleti ordu kayıtlarında 40 yaşındaki Robert Card'ın 2002 yılında "ABD Ordusunda eğitim aldığı ancak herhangi bir savaşta görevlendirilmediği" bilgilerine yer verilirken, ayrıca askerdeyken Ordu Başarı Madalyası, İnsani Hizmet Madalyası, Ulusal Savunma Hizmet Madalyası ve Ordu Hizmet Şeridi gibi ödüller aldığı belirtildi.

Maine Bilgi ve Analiz Merkezi tarafından yayımlanan bir bültende de Card'ın "lisanslı bir ateşli silah eğitmeni olduğu ve orduda petrol tedarik uzmanı olarak çalıştığı" bilgisi paylaşıldı.

Maine Üniversitesinde 2001-2004 arasında mühendislik okuyan Card'ın silah konusundaki profesyonelliğine işaret edilen Amerikan medyasında, zanlının "Maine'deki Ulusal Muhafız Üssü'ne ateş açma tehdidinde bulunan zihinsel sağlık sorunu olan biri" olduğu kaydedildi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber