This browser does not support the video element.

Kalkarken kuyruğu piste çarpan uçak acil iniş yaptı

Ariana Afghan Airlines'a ait bir Boeing 737-400, cuma günü kalkış sırasında kuyruk kısmını piste sürterek ağır hasar gördü. Uçak Host havaalanından (Afganistan) Dubai'ye uçacaktı, ancak Kâbil havaalanına acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Son Güncelleme:

Pilot kalkış sırasında uçağı düzeltmeyi başaramadı ve Boeing'in kuyruğu bir süre piste sürttü. Uçakta bulunan 110 yolcu ve 9 kişiden oluşan mürettebat arasında herhangi bir yaralanma rapor edilmedi.

Uçakta meydana gelen hasar, pilotu 200 km kuzeydeki Kabil havaalanına acil iniş yapmak zorunda bıraktı. Uçak, cuma gününden bu yana orada bekletiliyor. 

Host havaalanındaki güvenlik kameraları olayı kaydetti. Etkileyici görüntülerde, piste sürtünürken arkasında büyük bir toz bulutu bırakan uçağın havalanması görülüyor. Görüntülerde, uçağın gövdesinin alt tarafında açılan büyük bir delik de görülebiliyor.

Uluslararası güvenlik gerekliliklerine uymayan Ariana Afgan Havayolları, Ekim 2006'dan bu yana Avrupa Birliği'nde yasaklanan havayolu şirketleri listesinde yer alıyor. 

Bu hatalı kalkışın kesin nedenleri henüz bilinmiyor.

Sonraki Haber