Kadınlara 'gece sokağa çıkmayın' mesajına tepki yağdı!

İngiltere'de Nottinghamshire Emniyet Müdürlüğü, Facebook'ta yayımladığı ve kadınlara "gece tek başına sokağa çıkmamalarını" tavsiye ettiği mesajını, gelen tepkiler üzerine geri çekerek özür diledi.

Son Güncelleme:

Nutthal kasabasında 22 Kasım'da bir kadının sokakta bir erkek tarafından takip edildiği şikayetinden sonra İngiltere polisi uyarısı mesajı yayımladı.

Olası görgü tanıklarından yardım istenen uyarıda, "Gece tek başına yürümek, almamamız gereken bir risk. Gece tek başına yürüyen kadınlar tacize uğrama hatta fiziksel saldırıya uğrama riski altındadır. Bu yüzden işinizden gelirken ya da gece alışverişten gelirken kalabalığın olduğu yerleri kullanmaya özen gösterin" denildi.

Bir kadın hakları kuruluşu mesajı "cinsiyetçi" ve "aşağılayıcı" bulurken, sosyal medya kullanıcıları polisin mağdurları suçlu göstermeye çalıştığı yönünde eleştiri yağmuruna tuttu.

Polis sözcüsü gelen eleştiriler üzerine kaldırılan mesaj için "Özensizce yazılmış bir uyarı" ifadesini kullandı.

Kadın örgütü Nottingham Women's Centre'ın Başkanı Helen Voce, "Polisin böyle bir uyarı yayımlamasına inanamıyorum. 1980'lerde gibiyiz. Ne kadar aşağılayıcı. Gece sokağa çıktıkları ve alışverişten geç döndükleri için kadınlar suçlanıyor. Oysa bu güzel tavsiyeler, kadınları sokakta güvenli hissettirmeleri için erkeklere yapılmalıydı. Davranışlarını değiştirmeleri gereken erkekler" diye konuştu.

Sonraki Haber