ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'den Türkiye açıklaması

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'deki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Jeffrey, "Hava sahası desteğini değerlendiriyoruz" dedi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield'dan da S-400'lerle ilgili açıklama geldi.

Son Güncelleme:

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield'dan Suriye'deki gelişmelerle ilgili açıklamalar geldi. 

Jeffrey, "Türkiye'ye yardımcı olmak istiyoruz. NATO 4. Maddesi gereğince diğer NATO ülkeleriyle seçenekleri çalışıyoruz." dedi. 

Jeffrey, "Rusya ve Suriye ateşkesi ihlal ederse, ABD ve Avrupalı müttefikler buna hızlı önlem alıp karşılık verecek. Türkiye'ye yardım için İdlib'e asker yollamamız gündemde değil ama hava sahası desteğini değerlendiriyoruz" diye konuştu.

BÜYÜKELÇİ SATTERFIELD: S-400'LER F-35'LER KONUSUNDA SIKINTI YARATABİLİR

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield ise, "S-400'ler Türkiye'nin NATO üyesi olması açısından uygun değil, bu konu F-35'ler konusunda sıkıntı yaratabilir" dedi.

Satterfield ayrıca, "Rejim İdlib'deki insanların ülkeden çıkmasını istiyor. Göçmenlere 'geri gelmeyin' diyor" ifadelerini kullandı. 

Sonraki Haber