Japonya'daki korkunç depremin ardından Yoshi'nin Türkiye'de de kullanılmasını önerdiği erken uyarı sistemi

Japonya'daki 7.6 büyüklüğündeki korkunç depremin ardından Türkiye'de yaşayan Japon femomen Yoshi, ülkesinde uygulanan acil uyarı sisteminin Türkiye'de de kullanılmasını önerdi.

Son Güncelleme:

Türkiye'de yaşayan Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto, 2024'ün ilk gününde Japonya'yı vuran 7.6 deprem nedeniyle gündem oldu.

Gün boyu Japonya'daki durumdan bilgiler veren Yoshi, durumun çok da iç açıcı olmadığını söylerken Türkiye'de yaşayanlara da bazı önerilerde bulundu.

Depremden kısa bir süre önce gelen bir uyarı sistemini gösteren bir videoyu paylaşan Yoshi, Japonya'da kullanılan bu sistemin Türkiye'de de olması gerektiğini birçok canın kurtarılabileceğini yazdı.

İşte Yoshi'nin paylaştığı o video...

JAPONYA'NIN DEPREM ERKEN UYARI SİSTEMİ

Japonya'nın Deprem Erken Uyarı sistemi 2006 yılında uygulamaya konuldu. Halkı uyaran sistem 1 ekim 2007'de kuruldu. Kısmen, hızlı trenlerin otomatik frenlenmesi için tasarlanmış Japan Railways Acil Deprem Algılama ve Alarm Sistemi (UrEDAS) üzerine modellendi.

2011 Tōhoku depreminden elde edilen Gravimetrik veriler, yerçekimi alanları sismik dalgalardan çok daha hızlı, ışık hızı ile hareket ettiğinden, sismik modellere kıyasla daha uzun uyarı süresine model oluşturmak için kullanıldı.

İsrail-Lübnan sınırında çatışma anları İsrail, Lübnan'ın güneyini vuruyor! Çarpıcı görüntüler servis edildi İtalya’yı Boris Fırtınası vurdu! Binden fazla kişi evlerinden tahliye edildi Eve giren 4 metrelik piton kadını böyle sardı! İsrail'in Hizbullah'a telsizler üzerinden ikinci saldırısına dair yeni görüntüler Dünyadan parçalı ay tutulması ve süper ay manzaraları