İtalya'da 126 kişi yılbaşında yasakları delip otelde parti yaptı

İtalya'da yılbaşında yürürlükte olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) kısıtlamalarını ihlal ederek bir otelde parti düzenleyen 126 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Son Güncelleme:

İtalya'da Brescia kentine bağlı Padenghe sul Garda kasabasında bir lüks otelde yapılan yılbaşı partisinde bazı katılımcılar parti görüntülerini sosyal medya platformu Instagram'da paylaştı. Hızla yayılan görüntüler büyük tepki çekerken, görüntülerde otel işletmesinin masalara "mevcut durum göz önüne alınarak sosyal medyada fotoğraf ve video paylaşılmaması" uyarısı bıraktığı dikkat çekti.

Olayın ardından Valtenesi Karakolu komiseri Massimo Landi, tesisteki 126 kişinin en az 400 Euro para cezasına çarptırılacağını ve otel işletmesi hakkında soruşturma başlatılacağını duyurdu. Otel yöneticisi Ivan Favilli ise kendini, "Konuklarımız için akşama kadar uzun süren bir öğle yemeği düzenledik ancak bazıları birkaç bardaktan dolayı çok ileri gitti" diyerek kendisini savundu.

İtalya'da otellerde sadece özel odalarda kutlama yapılabiliyor. Bu kuralı ihlal etmelerinin yanı sıra maske takmadıkları ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları görülen 126 otel misafirine 400 ila 1000 Euro arasında ceza kesilmesi öngörülüyor.

İtalya İçişleri Bakanlığı, yılbaşı gecesinde Covid-19 kısıtlamaları hakkında 64 bin 855 kontrol yapıldığını, 1 bin 347 kişiye ceza kesildiğini ve 16 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını açıklamıştı.

İtalya’da son 24 saatte 22 bin 211 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 462 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 2 milyon 129 bin 376’ya, toplam can kaybı ise 74 bin 621’e ulaştı. Ülkede toplamda 1 milyon 479 bin 988 kişinin virüsü yenerek iyileştiği ve 574 bin 767 de aktif vaka olduğu bildirildi.

Roma’da da yeni yılın gelişi havai fişek gösterileriyle kutlanmış, sosyal medyadaki görüntülerde Roma sokaklarında kuşların cansız bedenleri görülmüştü.

İLGİLİ HABER

Milano'da sigara yasağı

SALGININ BAŞLANGIÇ NOKTASI VUHAN'DAKİ KALABALIK DA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Yaklaşık bir yıl önce bugün, Çin’in Hubei eyaletinin Vuhan şehrinde ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Daha sonra virüs bir salgına yol açtı, tüm dünyaya yayıldı ve yaklaşık 1,8 milyon insanının canını aldı, almaya da devam ediyor.

Dünya genelinde birçok ülke salgın önlemleriyle sessiz bir yılbaşı geçirirken, virüsün ilk tespit edildiği kent olan Vuhan yeni yılı coşkuyla karşıladı. Binlerce kişi bir araya gelerek 2021'e "merhaba" dedi.

Geleneğe göre yüzlerce kişi, şehrin en popüler Yılbaşı mekanlarından biri olan eski Hankow Gümrük Binası önünde toplandı. Binanın eski saati gece yarısına ulaştığında, birçok insan havaya balonlar bıraktı, alkışladı ve "mutlu yıllar" diye seslendi.

Kaynak: İHA

Sonraki Haber